Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupová polévka se slaninou a žampiony

Kroupová polévka se slaninou a žampiony

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2049 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 192 g
Tuky 84 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navařte téhle polévky kotel – vhod přijde, až se vrátíte prokřehlý z nákupů či bruslí i po ránu, když to den předtím trochu natáhnete... Polévku můžete připravit do zásoby - chladničky i mrazáku.

Suroviny

na nudličky
nadrobno
mrkev 4 ks
na nudličky
řapíkatý celer 3 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
drcený
plátky
tymián 1 snítka
rozmarýn 1 snítka
vývar kuřecí 1,5 l
kroupy 175 g
předem namočené
mladá, nakrájená na nudličky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
bageta
k podávání

Postup

1

V hrnci míchejte a opékejte slaninu zhruba 8 minut, až pustí tuk a zezlátne. Přisypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer, česnek, žampiony a bylinky. Přiklopte a za občasného míchání duste 10 minut.

2

Přilijte víno a nechte vařit 5 minut. Přidejte vývar a kroupy. Vařte 40 minut, až budou kroupy měkké. Odstraňte snítky rozmarýnu a tymiánu. (Až sem lze připravit 2 dny předem nebo zamrazit až na 1 měsíc. Počítejte s tím, že pak budete muset polévku zředit dalším vývarem, protože časem díky kroupám zhoustne.)

3

Před podáváním vmíchejte kapustu a vařte 5 minut, až změkne. Osolte, opepřete a podávejte posypané sýrem a doplněné křupavou opečenou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte zeleninu v polévce raději křupavější, vařte ji kratší dobu. Kroupy však v takovém případě uvařte vedle a pak je do hotové polévky přidejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12