Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,7 (9x)
1. 12. 2017
Kroupová polévka se slaninou a žampiony


Velmi snadné
< 20 min
4,7 (9x)

Navařte téhle polévky kotel – vhod přijde, až se vrátíte prokřehlý z nákupů či bruslí i po ránu, když to den předtím trochu natáhnete... Polévku můžete připravit do zásoby - chladničky i mrazáku.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2049 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 192 g
  • Tuky 84 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/12

Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_1193208313.jpg

Jak správně zabalit sekanou, aby se nerozpadla a zůstala šťavnatá? Zkuste slaninu – je to jednoduché a účinné

Sekaná je klasikou české kuchyně, ale její příprava se může snadno zvrtnout. Příliš suchá nebo rozpadající se šiška mletého masa – to zná asi každý. Přitom stačí drobný trik: obalit ji plátky slaniny. Tenká vrstva slaniny nejenže pomůže udržet tvar a šťavnatost masa, ale zároveň vytvoří lahodnou kůrčičku, která se krásně doplňuje s vláčným středem. Jak na to? Poradíme krok za krokem a přidáme i pár tipů.