Navařte téhle polévky kotel – vhod přijde, až se vrátíte prokřehlý z nákupů či bruslí i po ránu, když to den předtím trochu natáhnete... Polévku můžete připravit do zásoby - chladničky i mrazáku.
Suroviny
Postup
V hrnci míchejte a opékejte slaninu zhruba 8 minut, až pustí tuk a zezlátne. Přisypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer, česnek, žampiony a bylinky. Přiklopte a za občasného míchání duste 10 minut.
Přilijte víno a nechte vařit 5 minut. Přidejte vývar a kroupy. Vařte 40 minut, až budou kroupy měkké. Odstraňte snítky rozmarýnu a tymiánu. (Až sem lze připravit 2 dny předem nebo zamrazit až na 1 měsíc. Počítejte s tím, že pak budete muset polévku zředit dalším vývarem, protože časem díky kroupám zhoustne.)
Před podáváním vmíchejte kapustu a vařte 5 minut, až změkne. Osolte, opepřete a podávejte posypané sýrem a doplněné křupavou opečenou bagetou.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte zeleninu v polévce raději křupavější, vařte ji kratší dobu. Kroupy však v takovém případě uvařte vedle a pak je do hotové polévky přidejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )