Spojením japonských a italských chutí získáte třeba tuhle svěží jarní večeři. Saké na místě bílého vína korunuje dílo svou zvláštní příchutí.
Suroviny
1 Smíchejte 1 litr vroucí vody, miso, mirin a ocet. V hlubší nepřilnavé pánvi na směsi olivového a sezamového oleje opékejte česnek, zázvor a bílou část jarní cibulky 30 sekund, aby se rozvoněly. Přimíchejte rýži a opékejte další minutu, až zrnka trochu zprůhlední. Přilijte saké a vařte 2 minuty, až se většina odpaří.
2 Přilijte naběračku vroucí směsi s misem a za stálého míchání vařte, až se tekutina vstřebá. Pokračujte další naběračkou a postup opakujte a vařte 10 minut. Přidejte kukuřici a pokračujte v přilévání a míchání ještě dalších zhruba 7 minut.
3 Přidejte chřest, cukrový hrášek a další naběračku tekutiny s misem. Míchejte další 3 minuty, až bude rýže měkká, ale ještě pevná na skus. Posypte sezamovými semínky, hráškovými výhonky a zelenou částí jarní cibulky. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Miso je fermentovaná pasta ze sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svěží jídla proti jarní únavě(24 receptů)
- Svěží jídla proti jarní únavě(24 receptů)
- Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!(30 receptů)