0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní rizoto s misem

Jarní rizoto s misem

2.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 150 g
Tuky 34 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojením japonských a italských chutí získáte třeba tuhle svěží jarní večeři. Saké na místě bílého vína korunuje dílo svou zvláštní příchutí. 

Suroviny

80 g
světlá pasta miso (viz Něco navíc)
kořeněné
rýžový ocet 1 PL
olivový olej 1 PL
panenský
sezamový olej 2 ČL
česnek 3 stroužek
drcené
zázvor (čerstvý) 4 cm
20g, čerstvý, oloupaný, nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
odděleně bílé a zelené části, na tenké plátky
275 g
kulatozrnná rýže arborio
60 ml
saké
odrhnutá zrna, lze nahrdit odpovídajícím množstvím mražené kukuřice
chřest zelený 400 g
cca, svazek, očištěný, šikmo nakrájený
150 g
lusky cukrového hrášku podélně nakrájené
sezamová semínka
opražená, k podávání
hráškové výkonky k podávání (nemusí být)

1 Smíchejte 1 litr vroucí vody, miso, mirin a ocet. V hlubší nepřilnavé pánvi na směsi olivového a sezamového oleje opékejte česnek, zázvor a bílou část jarní cibulky 30 sekund, aby se rozvoněly. Přimíchejte rýži a opékejte další minutu, až zrnka trochu zprůhlední. Přilijte saké a vařte 2 minuty, až se většina odpaří.

2 Přilijte naběračku vroucí směsi s misem a za stálého míchání vařte, až se tekutina vstřebá. Pokračujte další naběračkou a postup opakujte a vařte 10 minut. Přidejte kukuřici a pokračujte v přilévání a míchání ještě dalších zhruba 7 minut.

3 Přidejte chřest, cukrový hrášek a další naběračku tekutiny s misem. Míchejte další 3 minuty, až bude rýže měkká, ale ještě pevná na skus. Posypte sezamovými semínky, hráškovými výhonky a zelenou částí jarní cibulky. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Miso je fermentovaná pasta ze sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč