0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí kousky

krůtí kousky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Krůtí kousky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2346 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 11 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.

Suroviny

krůtí prsa 8 plátků
cca každý 100g
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
smetana na vaření 3 PL
lze nahradit plnotučným mlékem
rajčata cherry 150 g
nejlépe na větvičce
olej
na vymazání
sůl
pepř

1 Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180  stupňů. Vezměte mělkou zapékací misku, do které se všechny plátky vejdou v jedné vrstvě, a lehce ji vymastěte. Plátky masa poklaďte na dno. Samozřejmě můžete použít i několik menších zapékacích misek, jen pak nezapomeňte rovnoměrně rozdělit i sýrovou směs a rajčátka.

2 V misce smíchejte sýr, kremžskou hořčici a mléko. Směs naklaďte na kousky krůtího masa; vůbec není třeba nějak ji uhlazovat. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Kolem masa rozložte třešňová rajčátka (nechte je na větvičkách) a dejte na dvacet až třicet minut péct, dokud maso nezezlátne a rajčata nebudou krásně měkká. Jako příloha je ideální dušená brokolice a nové brambory.

Lahodný tip: Doporučte všem, aby si rajčátka rozmačkali a smíchali se sýrovou omáčkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit