Krůtí kousky

Krůtí kousky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (33)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2254 kcal
Bílkoviny 316 g
Cukr 3 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.

Suroviny

krůtí prsa 8 plátků
cca každý 100g
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
3 PL
plnotučné mléko lze nahradit smetanou na vaření
150 g
třešňová rajčátka nejlépe na větvičce
olej
na vymazání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180  stupňů. Vezměte mělkou zapékací misku, do které se všechny plátky vejdou v jedné vrstvě, a lehce ji vymastěte. Plátky masa poklaďte na dno. Samozřejmě můžete použít i několik menších zapékacích misek, jen pak nezapomeňte rovnoměrně rozdělit i sýrovou směs a rajčátka.

2. V misce smíchejte sýr, kremžskou hořčici a mléko. Směs naklaďte na kousky krůtího masa; vůbec není třeba nějak ji uhlazovat. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Kolem masa rozložte třešňová rajčátka (nechte je na větvičkách) a dejte na dvacet až třicet minut péct, dokud maso nezezlátne a rajčata nebudou krásně měkká. Jako příloha je ideální dušená brokolice a nové brambory. Lahodný tip: Doporučte všem, aby si rajčátka rozmačkali a smíchali se sýrovou omáčkou. 

Obchod Apetit