Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 stupňů. Vezměte mělkou zapékací misku, do které se všechny plátky vejdou v jedné vrstvě, a lehce ji vymastěte. Plátky masa poklaďte na dno. Samozřejmě můžete použít i několik menších zapékacích misek, jen pak nezapomeňte rovnoměrně rozdělit i sýrovou směs a rajčátka.
V misce smíchejte sýr, kremžskou hořčici a mléko. Směs naklaďte na kousky krůtího masa; vůbec není třeba nějak ji uhlazovat. Podle chuti osolte a opepřete.
Kolem masa rozložte třešňová rajčátka (nechte je na větvičkách) a dejte na dvacet až třicet minut péct, dokud maso nezezlátne a rajčata nebudou krásně měkká. Jako příloha je ideální dušená brokolice a nové brambory.
Lahodný tip: Doporučte všem, aby si rajčátka rozmačkali a smíchali se sýrovou omáčkou.
Komentáře