Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 137 g
Tuky 53 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
paprika červená 2 ks
zbavená semen, na velké kusy
1 PL
pasta harissa
800 g
krájená rajčata v konzervě
vývar kuřecí 400 ml
krůtí prsa 4 plátek
asi po 150 g
400 g
konzerva strakatých fazolí lze nahradit červenými, scezené, propláchnuté
quinoa 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr 1 svazek
většina nasekaná, pár lístků v celku
limetová šťáva
z jedné limety
zakysaná smetana
lze nahradit řeckým jogurtem, k podávání

1 Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.

2 Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

3 Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit