Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.
Suroviny
1 Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.
2 Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.
3 Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den(6 receptů)
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů)
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů)