Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 170 g
Cukr 137 g
Tuky 53 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
paprika červená 2 ks
zbavená semen, na velké kusy
1 PL
pasta harissa
800 g
krájená rajčata v konzervě
vývar kuřecí 400 ml
krůtí prsa 4 plátek
asi po 150 g
400 g
konzerva strakatých fazolí lze nahradit červenými, scezené, propláchnuté
quinoa 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr 1 svazek
většina nasekaná, pár lístků v celku
limetová šťáva
z jedné limety
zakysaná smetana
lze nahradit řeckým jogurtem, k podávání

1 Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.

2 Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

3 Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit