0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí maso po indicku

Krůtí maso po indicku

1.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 52 g
Tuky 112 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé občerstvení

Suroviny

krůta 450 g
pečené
kari koření 1 PL
máslo 100 g
paprika červená 1 ks
jarní cibulka 2 ks
Na dodávání
arabský chléb
čatní Delvita

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké proužky nebo je rozdělte vidličkou na svazečky vláken.

2

Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň. Zeleninu nakrájejte na proužky či kousky.

3

Maso rozložte na plech, poprašte kari kořením, poklaďte máslem nakrájeným na kousky nebo zakápněte olejem. Přisypte zeleninu.

4

Vložte do trouby a pečte asi osm minut; během pečení jednou promíchejte, aby se vše stejnoměrně obalilo máslem a kořením. Směs můžete také na troše oleje opéci na pánvi.

5

Podávejte s chlebovými plackami (i ty můžete opéci v troubě nebo na pánvi či prohřát v mikrovlnné troubě a potřít trochou másla, které se na teplých plackách rozpustí) a pikantní zavařeninou čatní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit