Rychlé občerstvení
Suroviny
krůta
450
g
pečené
kari koření
1
PL
máslo
100
g
paprika červená
1
ks
jarní cibulka
2
ks
Na dodávání
čatní Delvita
Postup
1
Maso nakrájejte na tenké proužky nebo je rozdělte vidličkou na svazečky vláken.
2
Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň. Zeleninu nakrájejte na proužky či kousky.
3
Maso rozložte na plech, poprašte kari kořením, poklaďte máslem nakrájeným na kousky nebo zakápněte olejem. Přisypte zeleninu.
4
Vložte do trouby a pečte asi osm minut; během pečení jednou promíchejte, aby se vše stejnoměrně obalilo máslem a kořením. Směs můžete také na troše oleje opéci na pánvi.
5
Podávejte s chlebovými plackami (i ty můžete opéci v troubě nebo na pánvi či prohřát v mikrovlnné troubě a potřít trochou másla, které se na teplých plackách rozpustí) a pikantní zavařeninou čatní.
Komentáře