Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí maso po indicku

Krůtí maso po indicku

2.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 52 g
Tuky 112 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé občerstvení

Související recepty

Suroviny

krůta 450 g
pečené
kari koření 1 PL
máslo 100 g
jarní cibulka 2 ks
Na dodávání
čatní Delvita

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké proužky nebo je rozdělte vidličkou na svazečky vláken.

2

Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň. Zeleninu nakrájejte na proužky či kousky.

3

Maso rozložte na plech, poprašte kari kořením, poklaďte máslem nakrájeným na kousky nebo zakápněte olejem. Přisypte zeleninu.

4

Vložte do trouby a pečte asi osm minut; během pečení jednou promíchejte, aby se vše stejnoměrně obalilo máslem a kořením. Směs můžete také na troše oleje opéci na pánvi.

5

Podávejte s chlebovými plackami (i ty můžete opéci v troubě nebo na pánvi či prohřát v mikrovlnné troubě a potřít trochou másla, které se na teplých plackách rozpustí) a pikantní zavařeninou čatní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

31.08.2007 08:55
Recept se nachází v č.1/05, str.15

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...