Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prodlužte si život grilovaným krůtím masem

grilované maso
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Evropská kuchyně vděčí objevení Ameriky nejen za brambory, ale také za ‚indiánskou slepici‘ neboli krůtu. Krůtí maso je chutné připravené na všechny způsoby, a grilování pochopitelně není výjimkou.

Suroviny

s kostí, cca 1 kg
olivový olej 3 PL
rozmarýn 2
čerstvý, nebo lžička sušeného
na plátky
sůl

Postup

1

Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly.

2

Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo marinovat. Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc.

3

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4

Maso vložte do pekáčku, překryjte alobalem a dejte do trouby.

5

Po deseti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžete případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo.

6

Po půlhodině vpíchněte do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abyste zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujte v pečení.

7

Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvyšte a sundejte alobal.

 
8

Hotové maso nechte asi deset minut odpočívat, pak nakrájejte na porce (odstraňte tenké kůstky a šlachy) a podávejte. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč