Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly. Tipujeme, že tyhle kuličky zmizí z mísy mezi prvními!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte cappuccinové kuličky. Postavte na sporák pánev s vodou, do ní dejte rendlík a prohřejte v něm máslo se smetanou. Přidejte 200 g čokolády; až se rozpustí, přisypte ořechy, moučkový cukr a jednu porci cappuccina. Promíchejte a nechte vychladnout.
Na kuličky s vaječným koňakem rozehřejte ve vodní lázni zbytek čokolády (200 g), přidejte vaječný koňak, máslo a strouhaný kokos. Hmotu vychlaďte.
Tvarujte kuličky asi velikosti vlašského ořechu. Ty cappuccinové obalujte ve zbylé porci cappuccina, kokosové v hrubě mletém kokosu.
Expresní příprava
Pokud nemáte čas čekat, až hmota vychladne a půjdou z ní tvarovat kuličky, dejte ji na chvilku do mrazáku. Sice to není zrovna ,košer‘, ale příprava kuliček je pak přímo expresní.
Komentáře