Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuličky z bílé čokolády

Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuličky z bílé čokolády

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné asi 30 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5095 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 358 g
Tuky 368 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly. Tipujeme, že tyhle kuličky zmizí z mísy mezi prvními!

Suroviny

bílá čokoláda 400 g
Na kuličky s cappuccinem
máslo 20 g
smetana 2 PL
moučkový cukr 100 g
vlašské ořechy 100 g
jemně mleté, lze nahradit mandlemi
káva instantní 2 porce
cappuccino instantní
Na kuličky s vaječným koňakem
vaječný likér 120 ml
máslo 50 g
kokos 120 g
strouhaný
kokos strouhaný
hrubý, na obalení

1 Nejprve připravte cappuccinové kuličky. Postavte na sporák pánev s vodou, do ní dejte rendlík a prohřejte v něm máslo se smetanou. Přidejte 200 g čokolády; až se rozpustí, přisypte ořechy, moučkový cukr a jednu porci cappucci­na. Promíchejte a nechte vychladnout.

2 Na kuličky s vaječným koňakem rozehřejte ve vodní lázni zbytek čokolády (200 g), přidejte vaječný koňak, máslo a strouhaný kokos. Hmotu vychlaďte.

3 Tvarujte kuličky asi velikosti vlašského ořechu. Ty cappuccinové obalujte ve zbylé porci cappuccina, kokosové v hrubě mletém kokosu.

Expresní příprava 
Pokud nemáte čas čekat, až hmota vychladne a půjdou z ní tvarovat kuličky, dejte ji na chvilku do mrazáku. Sice to není zrovna ,košer‘, ale příprava kuliček je pak přímo expresní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Kuličky s vaj. koňakem byly moc dobré, ale kapučínové kuličky nešly tvarovat, hmota se srazila. Musela jsem kuličky utvořit v ruce. Pak držely pohromadě.

Anonym

Já dělala jen z poloviční dávky z kokosem a místo vaječňáku jsem dala rum a trochu cukru a taky jsou dobrý :-) Kapučínový jsem nezkoušela

Anonym

Taky jsem měla problém z tvarováním. Kuličky nedržely dobře tvar, ale chuť měly výbornou, takže zmizely i tak.

Anonym

Do koňakových kuliček jsem musela dát dvojitou dávku kokosu, aby šla hmota vůbec vytvarovat, ale pak se zadařilo. A u capuccinových jsem trochu obrátila postup, abych se vyvarovala "sražení". Čili prvně rozpustit čokoládu a pak do ní teprve přidat máslo a smetanu...pak je to v pořádku.

Anonym

Já jsem dala normální porci kokosu, ale musela jsem to nechat hodně vychladnout (ten mrazák by byl asi nejlepší), pak jsem je vytvarovala, dala ztuhnout a po úplném ztuhnutí dotvarovala koule :-)

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.32

Šárka Virtová

Loni jsem zkoušela a při dodržení receptu byl výsledek dost řídký - doporučuji dát více čokolády a méně vaječňáku. Jinak chuťově super!

Obchod Apetit