Kuličky z bílé čokolády

Kuličky z bílé čokolády

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5089 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 358 g
Tuky 368 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly. Tipujeme, že tyhle kuličky zmizí z mísy mezi prvními!

Suroviny

bílá čokoláda 400 g
Na kuličky s cappuccinem
máslo 20 g
smetana 2 PL
moučkový cukr 100 g
vlašské ořechy 100 g
jemně mleté, lze nahradit mandlemi
2 porce
cappuccino instantní
Na kuličky s vaječným koňakem
vaječný likér 120 ml
máslo 50 g
kokos 120 g
strouhaný
kokos
hrubý, na obal
1.  Nejprve připravte cappuccinové kuličky. Postavte na sporák pánev s vodou, do ní dejte rendlík a prohřejte v něm máslo se smetanou. Přidejte 200 g čokolády; až se rozpustí, přisypte ořechy, moučkový cukr a jednu porci cappucci­na. Promíchejte a nechte vychladnout.
.
2.  Na kuličky s vaječným koňakem rozehřejte ve vodní lázni zbytek čokolády (200 g), přidejte vaječný koňak, máslo a strouhaný kokos. Hmotu vychlaďte.

3.  Tvarujte kuličky asi velikosti vlašského ořechu. Ty cappuccinové obalujte ve zbylé porci cappuccina, kokosové v hrubě mletém kokosu.

Expresní příprava 
Pokud nemáte čas čekat, až hmota vychladne a půjdou z ní tvarovat kuličky, dejte ji na chvilku do mrazáku. Sice to není zrovna ,košer‘, ale příprava kuliček je pak přímo expresní.

Obchod Apetit