Nepečené kuličky připravíte vcukuletu a stejně rychle zmízí i z podnosu s cukrovím.
Suroviny
piškoty
250
g
máslo
140
g
moučkový cukr
240
g
kondenzované mléko
4
PL
slazené (salko)
rum
2
PL
tuzemák
marcipán
100
g
cukrové a čokoládové zdobení
čokoládové, lze nahradit kakaem holandského typu, na obalení
Postup
1
Piškoty rozemelte v mixéru nebo podrťte válečkem. Nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 1,5 cm.
2
Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte, lehce potřete vodou a kuličky obalte v čokoládovém zdobení nebo v kakau holandského typu.