0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2668 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 147 g
Tuky 140 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na večírek. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.

Suroviny

med 100 g
tekutý, lze použít i zlatý sirup
česnek 2 stroužek
rozdrcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
2cm kousek čerstvého, oloupaného a nakrájeného najemno
citronová tráva 1
spodní část nasekaná najemno
chilli paprička 1 ČL
drcená, sušená, podle chuti
sójová omáčka 60 ml
ocet 60 ml
rýžový, vinný
kuřecí křídla 1 kg
arašídy
podrcené k posypání a trocha navíc k podávání
sůl
koriandr čerstvý
lístky, k podávání
limeta 2 ks
k podávání

1 V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.

2 Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25–30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.

3 Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč