Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na večírek. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.
Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25-30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.
Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.