Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2668 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 147 g
Tuky 140 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na večírek. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.

Suroviny

med 100 g
tekutý, lze použít i zlatý sirup
česnek 2 stroužek
rozdrcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
2cm kousek čerstvého, oloupaného a nakrájeného najemno
citronová tráva 1
spodní část nasekaná najemno
drcená, sušená, podle chuti
sójová omáčka 60 ml
ocet 60 ml
rýžový, vinný
podrcené k posypání a trocha navíc k podávání
sůl
koriandr čerstvý
lístky, k podávání
k podávání

Postup

1

V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.

2

Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25-30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.

3

Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4