Pikantní losos s harissou a kuskusem

Pikantní losos s harissou a kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 99 g
Tuky 49 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si chcete dopřát teplou večeři. Navíc si královsky pochutnáte!

Související recepty

Suroviny

losos 2 ks
bez kůže a kostí (po 150-200g)
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 1 PL
chilli pasta gochujang 1 PL
červená harissa, podle chuti a jak chcete mít pálivý pokrm
kuskus 100 g
sůl
okurka 1 ks
nakrájená na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno, lze použít i mátové lístky
mandle 1 PL
nakrájené plátky, nasucho opražené na pánvi

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Lososa rozložte do mělkého pekáčku. Smíchejte pomerančovou šťávu s olejem a harissou a směsí potřete filety. Vložte pekáček do trouby a pečte 10–12 minut (podle velikosti a výšky filetu). Losos musí být propečený, ale ne vysušený!

2 Kuskus vsypte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte s pomerančovou kůrou. Zalijte horkou vodou (podle návodu na obalu), zakryjte a nechte 5 minut bobtnat.

3 Potom kuskus načechrejte vidličkou a zlehka do něj vmíchejte nakrájenou okurku, cibuli a bylinky. Podávejte s upečeným lososem i s pálivou omáčkou z pekáčku a posypané mandlovými lupínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit