Pikantní losos s harissou a kuskusem

Pikantní losos s harissou a kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 99 g
Tuky 49 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si chcete dopřát teplou večeři. Navíc si královsky pochutnáte!

Suroviny

losos 2 ks
bez kůže a kostí (po 150-200g)
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 1 PL
chilli pasta gochujang 1 PL
červená harissa, podle chuti a jak chcete mít pálivý pokrm
kuskus 100 g
sůl
okurka 1 ks
nakrájená na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno, lze použít i mátové lístky
mandle 1 PL
nakrájené plátky, nasucho opražené na pánvi

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Lososa rozložte do mělkého pekáčku. Smíchejte pomerančovou šťávu s olejem a harissou a směsí potřete filety. Vložte pekáček do trouby a pečte 10–12 minut (podle velikosti a výšky filetu). Losos musí být propečený, ale ne vysušený!

2 Kuskus vsypte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte s pomerančovou kůrou. Zalijte horkou vodou (podle návodu na obalu), zakryjte a nechte 5 minut bobtnat.

3 Potom kuskus načechrejte vidličkou a zlehka do něj vmíchejte nakrájenou okurku, cibuli a bylinky. Podávejte s upečeným lososem i s pálivou omáčkou z pekáčku a posypané mandlovými lupínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit