Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1559 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 155 g
Tuky 47 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mrkvová krémová polévka může mít řadu podob. Na jaře zkuste tuhle variantu s pestem z medvědího česneku.

Suroviny

cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
olivový olej
na opečení
mrkev 600 g
nakrájená nahrubo
čočka červená 100 g
vývar zeleninový 1.5 l
pepř
čerstvě mletý
krutonky housky na kostičky, opečené na másle, k podávání
Na medvědí pesto
medvědí česnek (čerstvý) 1 svazek
piniové oříšky 60 g
parmazán 60 g
nastrouhaný, a navíc hoblinky k podávání
olivový olej
panenský, podle potřeby

1 Cibuli opečte v hrnci se silným dnem na troše oleje, aby změkla, pak přisypte mrkev, a když začne zlátnout, přisypte čočku, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut, až bude mrkev měkká a čočka uvařená.

2 Mezitím rozmixujte medvědí česnek s piniovými oříšky, strouhaným parmazánem a trochou oleje a dále mixujte a přilévejte pramínkem olej, než dosáhnete požadované konzistence pesta.

3 Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a podávejte ji s pestem, hoblinkami parmazánu a opečenými tousty nebo krutonky.

NĚCO NAVÍC
Medvědí česnek můžete na lesních stanovištích najít od března do června, sběr listů se ale doporučuje, jen dokud rostlina nezačne kvést, což je zhruba do konce dubna, potom už jsou listy znatelně tužší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit