Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinovaný pečený pstruh

Marinovaný pečený pstruh

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 392 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pstruh 2 ks
petrželka
pažitka
sůl
pepř
olivový olej

Postup

1

Pstruhy opláchneme a očistíme. Celé pstruhy vložíme je do plastového sáčku a zalijeme šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a zasypeme bylinkami a drceným bílým pepřem.

2

Sáček uzavřeme a a cca 1 minutu s ním potřásáme, aby se marináda promíchala a rovnoměrně potřela pstruhy. Sáček umístíme přes noc do lednice.

3

Druhý den sáčkem mírně potřepeme a vyjmeme pstruhy z marinády. Vlivem citronu se viditelně oddělí kostra od masa. Pomalým tahem oddělíme kostru včetně hlavy a ocasu od masa. Marinádu nestíráme, pstruhy rozevřeme osolíme a umístíme kůží dolů do vymazaného pekáčku máslem.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami. Dobrou chuť

Foto: Pixabay.com

Autor: bechynova