Postup
1
Pstruhy opláchneme a očistíme. Celé pstruhy vložíme je do plastového sáčku a zalijeme šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a zasypeme bylinkami a drceným bílým pepřem.
2
Sáček uzavřeme a a cca 1 minutu s ním potřásáme, aby se marináda promíchala a rovnoměrně potřela pstruhy. Sáček umístíme přes noc do lednice.
3
Druhý den sáčkem mírně potřepeme a vyjmeme pstruhy z marinády. Vlivem citronu se viditelně oddělí kostra od masa. Pomalým tahem oddělíme kostru včetně hlavy a ocasu od masa. Marinádu nestíráme, pstruhy rozevřeme osolíme a umístíme kůží dolů do vymazaného pekáčku máslem.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami. Dobrou chuť
Foto: Pixabay.com