Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 2 g
Tuky 168 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý pstruh na másle s petrželkou a kapary je spojení, kterému se jen těžko konkuruje.

Suroviny

pstruh 4 ks
á 200 g, vykuchaní
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
petrželka 2 svazek
nadrobno
kapary 50 g
drobné, nakládané v soli, opláchnuté, nasekané
1 PL
sladový ocet

Postup

1

1 Čerstvé vykuchané pstruhy osušte papírovými utěrkami, obalte v mouce, oklepněte, osolte a opepřete.

2 V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a nadvakrát v něm opékejte pstruhy 2-3 minuty po každé straně, až budou propečení. Dejte stranou a uchovejte horké.

3 Vytřete pánev papírovými utěrkami a nechte na ní zprudka rozehřát máslo. Zahřívejte 1 minutu a pak přidejte petrželku. Míchejte 1-2 minuty, až začne být průhledná a křupavá. Děrovanou lžící vyjměte petrželku a odložte ji okapat na papírové utěrky. Máslo z pánve dejte do misky a nechte trochu zchladnout.

4 Pak přidejte kapary a sladový ocet a promíchejte. Ochuceným hnědým máslem přelijte pstruhy, posypte je křupavou petrželkou a podávejte.

CYHTRÉ RADY NAVÍC

Sladový ocet se vyrábí z jablečního sladu a má výraznou a mírně nasládlou chuť. Pod anglickým názvem malt vinegar ho koupíte v některých supermarketech a ve specializovaných prodejnách. Například e-shop www.candy-store.cz ho prodává pod značkou Sarson's 284 ml za 52 Kč.Pstruha můžete připravit i v troubě. Dejte ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem a při 180 °C pečte asi 20 minut. Pak pstruhy vyjměte, do pekáčku vložte máslo a petrželku a dále postupujte podle receptu nahoře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín