Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 2 g
Tuky 168 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý pstruh na másle s petrželkou a kapary je spojení, kterému se jen těžko konkuruje.

Suroviny

pstruh 4 ks
á 200 g, vykuchaní
mouka pšeničná hladká
na poprášení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
máslo 80 g
petrželka 2 svazek
nadrobno
kapary 50 g
drobné, nakládané v soli, opláchnuté, nasekané
1 PL
sladový ocet

1 Čerstvé vykuchané pstruhy osušte papírovými utěrkami, obalte v mouce, oklepněte, osolte a opepřete.

2 V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a nadvakrát v něm opékejte pstruhy 2–3 minuty po každé straně, až budou propečení. Dejte stranou a uchovejte horké.

3 Vytřete pánev papírovými utěrkami a nechte na ní zprudka rozehřát máslo. Zahřívejte 1 minutu a pak přidejte petrželku. Míchejte 1–2 minuty, až začne být průhledná a křupavá. Děrovanou lžící vyjměte petrželku a odložte ji okapat na papírové utěrky. Máslo z pánve dejte do misky a nechte trochu zchladnout.

4 Pak přidejte kapary a sladový ocet a promíchejte. Ochuceným hnědým máslem přelijte pstruhy, posypte je křupavou petrželkou a podávejte.

CYHTRÉ RADY NAVÍC

  • Sladový ocet se vyrábí z jablečního sladu a má výraznou a mírně nasládlou chuť. Pod anglickým názvem malt vinegar ho koupíte v některých supermarketech a ve specializovaných prodejnách. Například e-shop www.candy-store.cz ho prodává pod značkou Sarson's 284 ml za 52 Kč.
  • Pstruha můžete připravit i v troubě. Dejte ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem a při 180 °C pečte asi 20 minut. Pak pstruhy vyjměte, do pekáčku vložte máslo a petrželku a dále postupujte podle receptu nahoře.

 

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit