Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na pstruha

Pro pstruha je typická jeho stříbřitá barva kůže s podélným narůžovělým pruhem a chlazený je v obchodech běžně k dostání. Jeho maso je jemné, někdy mívá bílou jindy narůžovělou barvu. Kostí se lze snadno zbavit spolu s páteří a hlavou, které z rybího těla snadno vyjmete, když upečenou rybu rozříznete podél postranní čáry.

...

 

Především v letních měsících patří pstruh na grilupstruh na másle i pečený v troubě k oblíbeným jednoduchým úpravám.

  • Pstruh nevyžaduje složitou manipulaci, ani ho nemusíte příliš dochucovat. Stačí sůl, plátek citronu a snítka čerstvé bylinky – rozmarýn, petrželka, tymián, libeček, které jemnému masu pstruha sluší najvíc. 
  • Pstruh se často připravuje vcelku, i s hlavou. Obsahuje totiž jen malé množství drobných kostí a po tepelné úpravě lze skelet od masa snadno oddělit.
  • Stejně tak lze pstruha vyfiletovat a nachystat si podle našeho receptu rychlé zavináče nebo pstruhy upéct a servírovat se zeleninovým salátem.
  • Filátka z pstruha skvěle doplní jemná bramborová kaše, hráškové pyré i pečené brambory.
  • Na pultech se objevuje také pstruh lososovitý nebo siven americký, jejichž maso má narůžovělou barvu. 


 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč