0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 74 g
Tuky 182 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také použít) dejte raději pstruha, kterého vám vytáhnou na sádkách z vody přímo před očima.

Suroviny

mražený hrášek 300 g
pstruh 2 filety
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 50 g
olivový olej 2 PL
smetana ke šlehání 200 ml
bylinky 1 svazek
nasekané listky – kopr, hladkolistá petrže, pažitka, máta...
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá červená, zbavená semínek, nasekaná nadrobno
hráškové výhonky
na ozdobení
citron
klínky k podávání

1 Nejprve připravte pyré. Hrášek uvařte v rendlíku s vroucí osolenou vodou doměkka, trvá to asi 4–5 minut. Sceďte, dejte zpět do rendlíku a krátce pomixujte tyčovým mixérem tak, aby vznikl šťouchaný hrášek. Přikryjte poklicí a udržujte v teple.

Filátka pstruha z obou stran osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem, vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 5–6 minut dozlatova, pak filátka obraťte a dopečte z druhé strany, trvá to asi 2–3 minuty. Vyndejte z pánve a udržujte v teple.

3 Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte zpět na plotnu na mírný plamen a vlijte smetanu, přiveďte k varu, vsypte bylinky, jarní cibulku a nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a nechte chvilku provařit.

4 Na talíře rozdělte šťouchaný hrášek, na něj posaďte filátka pstruha, přelijte smetanovou bylinkovou omáčkou a ozdobte čerstvými hráškovými výhonky. Podávejte s klínky citronu na pokapání ryby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit