Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 74 g
Tuky 182 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také použít) dejte raději pstruha, kterého vám vytáhnou na sádkách z vody přímo před očima.

Suroviny

mražený hrášek 300 g
pstruh 2 filety
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
bylinky 1 svazek
nasekané listky – kopr, hladkolistá petrže, pažitka, máta...
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
malá červená, zbavená semínek, nasekaná nadrobno
hráškové výhonky
na ozdobení
klínky k podávání

Postup

1

Nejprve připravte pyré. Hrášek uvařte v rendlíku s vroucí osolenou vodou doměkka, trvá to asi 4–5 minut. Sceďte, dejte zpět do rendlíku a krátce pomixujte tyčovým mixérem tak, aby vznikl šťouchaný hrášek. Přikryjte poklicí a udržujte v teple.

2

Filátka pstruha z obou stran osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem, vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 5–6 minut dozlatova, pak filátka obraťte a dopečte z druhé strany, trvá to asi 2–3 minuty. Vyndejte z pánve a udržujte v teple.

3

Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte zpět na plotnu na mírný plamen a vlijte smetanu, přiveďte k varu, vsypte bylinky, jarní cibulku a nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a nechte chvilku provařit.

4

Na talíře rozdělte šťouchaný hrášek, na něj posaďte filátka pstruha, přelijte smetanovou bylinkovou omáčkou a ozdobte čerstvými hráškovými výhonky. Podávejte s klínky citronu na pokapání ryby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín