0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 74 g
Tuky 182 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také použít) dejte raději pstruha, kterého vám vytáhnou na sádkách z vody přímo před očima.

Suroviny

mražený hrášek 300 g
pstruh 2 filety
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 50 g
olivový olej 2 PL
bylinky 1 svazek
nasekané listky – kopr, hladkolistá petrže, pažitka, máta...
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá červená, zbavená semínek, nasekaná nadrobno
hráškové výhonky
na ozdobení
klínky k podávání

1 Nejprve připravte pyré. Hrášek uvařte v rendlíku s vroucí osolenou vodou doměkka, trvá to asi 4–5 minut. Sceďte, dejte zpět do rendlíku a krátce pomixujte tyčovým mixérem tak, aby vznikl šťouchaný hrášek. Přikryjte poklicí a udržujte v teple.

Filátka pstruha z obou stran osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem, vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 5–6 minut dozlatova, pak filátka obraťte a dopečte z druhé strany, trvá to asi 2–3 minuty. Vyndejte z pánve a udržujte v teple.

3 Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte zpět na plotnu na mírný plamen a vlijte smetanu, přiveďte k varu, vsypte bylinky, jarní cibulku a nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a nechte chvilku provařit.

4 Na talíře rozdělte šťouchaný hrášek, na něj posaďte filátka pstruha, přelijte smetanovou bylinkovou omáčkou a ozdobte čerstvými hráškovými výhonky. Podávejte s klínky citronu na pokapání ryby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč