Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3719 kcal
Bílkoviny 115 g
Cukr 231 g
Tuky 232 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Italský šmrc a jednoduchost úpravy pstruhovi vyloženě sluší!

Suroviny

pstruh 4 ks
filety s kůží (à cca 120g) – my jsme použili duhového pstruha
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
česnek 2 stroužky
na plátky
cuketa 3 ks
na tenké plátky
šalotka 2 ks
nadrobno
rýže arborio 200 g
víno bílé 200 ml
suché
vývar kuřecí 750 ml
máslo 100 g
nasekané + 1 lžíce na pstruha
rukola 1 hrst
nasekaná + celé listy na ozdobení

1 Pstruha pokapejte olejem, osolte i opepřete a posypte polovinou tymiánu. Nechte 30 minut marinovat.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek, pak přidejte cuketu nakrájenou na plátky, osolte a opékejte zhruba 5 minut, aby zůstala ještě pevná a pěkně zelená.

3 Na rizoto v rendlíku na 1 lžíci oleje opékejte šalotku se zbytkem tymiánu asi 5 minut, až zesklovatí. Přisypte rýži a míchejte, až zrnka zprůhlední. Zalijte bílým vínem, a až se vstřebá, za stálého míchání přilijte naběračku vroucího vývaru. Neustále míchejte a po vstřebání vývaru přilijte další naběračku. Postup opakujte, míchejte a přilévejte vývar celkem 15–20 minut, až bude rýže uvařená, ale ještě na skus pevná. Vypněte a na závěr vmíchejte hrst rukoly a máslo.

4 Marinovaného pstruha opékejte na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 5 minut (začněte kůží dolů) a v závěru přidejte máslo pro vůni.

5 Na talíře rozdělte rizoto, na ně položte filety ze pstruha, doplňte opečenou cuketou a ozdobte rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit