Italský šmrc a jednoduchost úpravy pstruhovi vyloženě sluší!
Suroviny
Postup
Pstruha pokapejte olejem, osolte i opepřete a posypte polovinou tymiánu. Nechte 30 minut marinovat.
V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek, pak přidejte cuketu nakrájenou na plátky, osolte a opékejte zhruba 5 minut, aby zůstala ještě pevná a pěkně zelená.
Na rizoto v rendlíku na 1 lžíci oleje opékejte šalotku se zbytkem tymiánu asi 5 minut, až zesklovatí. Přisypte rýži a míchejte, až zrnka zprůhlední. Zalijte bílým vínem, a až se vstřebá, za stálého míchání přilijte naběračku vroucího vývaru. Neustále míchejte a po vstřebání vývaru přilijte další naběračku. Postup opakujte, míchejte a přilévejte vývar celkem 15–20 minut, až bude rýže uvařená, ale ještě na skus pevná. Vypněte a na závěr vmíchejte hrst rukoly a máslo.
Marinovaného pstruha opékejte na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 5 minut (začněte kůží dolů) a v závěru přidejte máslo pro vůni.
Na talíře rozdělte rizoto, na ně položte filety ze pstruha, doplňte opečenou cuketou a ozdobte rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )