Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný pstruh na rukolovém rizotu
Opékaný pstruh na rukolovém rizotu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3719 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 231 g
Tuky 232 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italský šmrc a jednoduchost úpravy pstruhovi vyloženě sluší!

Suroviny

pstruh 4 ks
filety s kůží (à cca 120g) – my jsme použili duhového pstruha
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
česnek 2 stroužky
na plátky
na tenké plátky
nadrobno
rýže arborio 200 g
suché
vývar kuřecí 750 ml
máslo 100 g
nasekané + 1 lžíce na pstruha
rukola 1 hrst
nasekaná + celé listy na ozdobení

Postup

1

Pstruha pokapejte olejem, osolte i opepřete a posypte polovinou tymiánu. Nechte 30 minut marinovat.

2

V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek, pak přidejte cuketu nakrájenou na plátky, osolte a opékejte zhruba 5 minut, aby zůstala ještě pevná a pěkně zelená.

3

Na rizoto v rendlíku na 1 lžíci oleje opékejte šalotku se zbytkem tymiánu asi 5 minut, až zesklovatí. Přisypte rýži a míchejte, až zrnka zprůhlední. Zalijte bílým vínem, a až se vstřebá, za stálého míchání přilijte naběračku vroucího vývaru. Neustále míchejte a po vstřebání vývaru přilijte další naběračku. Postup opakujte, míchejte a přilévejte vývar celkem 15–20 minut, až bude rýže uvařená, ale ještě na skus pevná. Vypněte a na závěr vmíchejte hrst rukoly a máslo.

4

Marinovaného pstruha opékejte na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 5 minut (začněte kůží dolů) a v závěru přidejte máslo pro vůni.

5

Na talíře rozdělte rizoto, na ně položte filety ze pstruha, doplňte opečenou cuketou a ozdobte rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín