0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3719 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 231 g
Tuky 232 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italský šmrc a jednoduchost úpravy pstruhovi vyloženě sluší!

Suroviny

pstruh 4 ks
filety s kůží (à cca 120g) – my jsme použili duhového pstruha
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
česnek 2 stroužky
na plátky
cuketa 3 ks
na tenké plátky
šalotka 2 ks
nadrobno
rýže arborio 200 g
víno bílé 200 ml
suché
vývar kuřecí 750 ml
máslo 100 g
nasekané + 1 lžíce na pstruha
rukola 1 hrst
nasekaná + celé listy na ozdobení

1 Pstruha pokapejte olejem, osolte i opepřete a posypte polovinou tymiánu. Nechte 30 minut marinovat.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek, pak přidejte cuketu nakrájenou na plátky, osolte a opékejte zhruba 5 minut, aby zůstala ještě pevná a pěkně zelená.

3 Na rizoto v rendlíku na 1 lžíci oleje opékejte šalotku se zbytkem tymiánu asi 5 minut, až zesklovatí. Přisypte rýži a míchejte, až zrnka zprůhlední. Zalijte bílým vínem, a až se vstřebá, za stálého míchání přilijte naběračku vroucího vývaru. Neustále míchejte a po vstřebání vývaru přilijte další naběračku. Postup opakujte, míchejte a přilévejte vývar celkem 15–20 minut, až bude rýže uvařená, ale ještě na skus pevná. Vypněte a na závěr vmíchejte hrst rukoly a máslo.

4 Marinovaného pstruha opékejte na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 5 minut (začněte kůží dolů) a v závěru přidejte máslo pro vůni.

5 Na talíře rozdělte rizoto, na ně položte filety ze pstruha, doplňte opečenou cuketou a ozdobte rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit