Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2356 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 207 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!

Suroviny

drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
pstruh lososovitý 4 ks
lze nahradit filety z lososa
tenčí (400g), bez tuhých konců
Na koprovo-hořčičnou omáčku
hořčice dijonská 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
kopr 2 PL
nasekaný čerstvý + k podávání

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.

2 Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.

3 Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.

Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.

NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč