0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2356 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 207 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!

Suroviny

brambory nové 1 kg
drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
pstruh lososovitý 4 ks
lze nahradit filety z lososa
chřest zelený 1 svazek
tenčí (400g), bez tuhých konců
Na koprovo-hořčičnou omáčku
hořčice dijonská 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
arašídový olej 4 PL
kopr 2 PL
nasekaný čerstvý + k podávání

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.

2 Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.

3 Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.

Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.

NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč