Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.
Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.
Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.
Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.
NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.