0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2356 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 207 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať žije chřest, nefalšovaný král jarní a časně letní zeleniny!

Suroviny

brambory nové 1 kg
drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
pstruh lososovitý 4 ks
lze nahradit filety z lososa
chřest zelený 1 svazek
tenčí (400g), bez tuhých konců
Na koprovo-hořčičnou omáčku
hořčice dijonská 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
arašídový olej 4 PL
kopr 2 PL
nasekaný čerstvý + k podávání

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory povařte 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je důkladně slijte.

2 Brambory promíchejte s 1 lžící olivového oleje, pořádně osolte a opepřete. Rozprostřete je do velkého nepřilnavého pekáče či zapékací mísy a pečte asi 15–20 minut, aby začaly hnědnout a skoro změkly.

3 Potom mezi brambory vložte porce ryby a chřest promíchaný se zbývajícím olivovým olejem, opět osolte a opepřete. Pečte dalších 10–12 minut, aby byla ryba uvnitř tak akorát propečená, ale ne vysušená.

Mezitím prošlehejte v misce hořčici s cukrem, octem a olejem, poté vmíchejte kopr. Omáčkou pokapejte před podáváním pstruha, chřest i brambory a posypte je ještě troškou kopru.

NĚCO NAVÍC
Máte-li chřest přece jen silnější, oloupejte ho do 1/3 odspodu a pak po délce rozpulte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit