Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkam
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkami

4.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7218 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 80 g
Tuky 664 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Související recepty

Suroviny

pstruh 4 ks
i s hlavou, vykuchaní, čerství
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
bio, na plátky
změklé
tymián 1 svazek
čerstvý
pancetta 8 plátků
či prorostlá slanina
olivový olej panenský 4 PL
fazolky zelené 400 g
i mražené
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
balzamikový ocet bílý 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pstruhy omyjte, osušte a třemi šikmými mělkými zářezy nařízněte z jedné strany kůži. Pstruhy uvnitř i vně osolte a opepřete a rozložte je na plech řezy nahoru.

2

Každou rybu naplňte plátky citronu, dvěma snítkami tymiánu a kouskem másla. Čtyři plátky citronu nechte stranou. Rozdělte zbylý tymián na naplněné pstruhy, navrch dejte plátek citronu, překryjte ho slaninou a oviňte ji kolem ryby.

3

Zakapejte částí oleje. Pečte 15–20 minut, dokud není pstruh propečený a slanina křupavá.

4

Čerstvé fazolky omyjte a odkrojte špičky. Vhoďte je do vroucí vody a vařte 3–5 minut, na skus. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost a barvu.

5

Zahřejte v pánvi zbylý olej a nechte na něm změknout plátky česneku, trvá to asi 3 minuty. Vmíchejte fazolky, stáhněte z ohně a dochuťte balzamikem a solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín