0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý pstruh a lehký salát

Voňavý pstruh a lehký salát
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Voňavý pstruh a lehký salát

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1096 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 21 g
Tuky 78 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.

Suroviny

citron 1 ks
omytý
kopr 1 svazek
čerstvý
pstruh 350 g
1 menší říční kus (vykuchaný, opláchnutý)
olivový olej 2 PL
+ na potření plechu
jogurt bílý 2 PL
hustý
česnek 1 stroužku
fazolky zelené 1 hrst
šikmo pokrájené
ředkvičky 3 ks
na tenká kolečka
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte..

3

Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

4

Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.

5

V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Jednoduchý a moc dobrý, hlavně ty fazolky :-)

Anonym

Výborná lehká večeře. Koprový jogurt a pstruh, to je opravdu vydařená chuová kombinac a fazolky jsou milý doplňek.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč