0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý pstruh a lehký salát

Voňavý pstruh a lehký salát
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Voňavý pstruh a lehký salát

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1096 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 21 g
Tuky 78 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.

Suroviny

omytý
kopr 1 svazek
čerstvý
pstruh 350 g
1 menší říční kus (vykuchaný, opláchnutý)
olivový olej 2 PL
+ na potření plechu
hustý
česnek 1 stroužku
fazolky zelené 1 hrst
šikmo pokrájené
ředkvičky 3 ks
na tenká kolečka
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte..

3

Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.

4

Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.

5

V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Jednoduchý a moc dobrý, hlavně ty fazolky :-)

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.18

Anonym

Výborná lehká večeře. Koprový jogurt a pstruh, to je opravdu vydařená chuová kombinac a fazolky jsou milý doplňek.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...