Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte..
Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.
V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
Komentáře