Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Voňavý pstruh a lehký salát

Voňavý pstruh a lehký salát

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 20 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1070 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 19 g
Tuky 77 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.

Suroviny

citron 1 ks
omytý
kopr 1 svazek
čerstvý
pstruh 350 g
1 menší říční kus (vykuchaný, opláchnutý)
olivový olej 2 PL
+ na potření plechu
2 PL
bílý jogurt hustý
česnek 1 stroužku
fazolky zelené hrst
šikmo pokrájené
ředkvičky 3 ks
na tenká kolečka
sůl
pepř

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte.
 

 

2. Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou. Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem.

 

Komentáře

Anonym

Jednoduchý a moc dobrý, hlavně ty fazolky :-)

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.18

Anonym

Výborná lehká večeře. Koprový jogurt a pstruh, to je opravdu vydařená chuová kombinac a fazolky jsou milý doplňek.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit