Voňavý pstruh a lehký salát

Voňavý pstruh a lehký salát

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 20 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1070 kcal
Bílkoviny 70 g
Cukr 19 g
Tuky 77 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.

Suroviny

citron 1 ks
omytý
kopr 1 svazek
čerstvý
pstruh 350 g
1 menší říční kus (vykuchaný, opláchnutý)
olivový olej 2 PL
+ na potření plechu
2 PL
bílý jogurt hustý
česnek 1 stroužku
fazolky zelené hrst
šikmo pokrájené
ředkvičky 3 ks
na tenká kolečka
sůl
pepř

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte.
 

 

2. Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou. Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit