Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3795 kcal
Bílkoviny 394 g
Sacharidy 170 g
Tuky 160 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Proto se dá upravovat jako minutka – a kabátek ze šťavnaté slaniny mu vysloveně prospěje.

Suroviny

panenka 2 ks
váha cca 800g
slanina 8 plátků
rostlinný olej 2 PL
na opékání
cibule 2 ks
střední velikost, nakrájená na klínky
brambory 8 ks
střední velikost, nakrájené na klínky, 10min předvařené
sůl
pepř
vícebarevný
1. Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.

2. Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.

3. Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.

Komentáře

Anonym

Vyzkoušeno a je to vynikající. Balení medailonků je sice piplačka, ale stojí to za to. Doporučuji

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.17

Anonym

Opravdu vyborne..doporucuju zkusit

Obchod Apetit