0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

4.4 / 5. Počet hodnocení: 43
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3795 kcal
Bílkoviny 394 g
Sacharidy 170 g
Tuky 160 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Proto se dá upravovat jako minutka – a kabátek ze šťavnaté slaniny mu vysloveně prospěje. Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami budou ozdobou vaší slavnostní tabule

Suroviny

panenka 2 ks
váha cca 800g
slanina 8 plátků
rostlinný olej 2 PL
na opékání
cibule 2 ks
střední velikost, nakrájená na klínky
brambory 8 ks
střední velikost, nakrájené na klínky, 10 min předvařené
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý

Postup

1

Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.

2

Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej.

3

Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty.

4

Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.

5

Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Vyzkoušeno a je to vynikající. Balení medailonků je sice piplačka, ale stojí to za to. Doporučuji

Obchod Apetit