Dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.
Suroviny
panenka
900
g
špenát
600
g
čerstvý
mozzarella
300
g
nakrájená na plátky
pancetta
300
g
lze nahradit anglickou slaninou
olivový olej
sůl
pepř
Postup
1
Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opep- řete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.
2
Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.
3
Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.
Komentáře