Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

4.1/5 Počet hodnocení: 77
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 288 g
Sacharidy 33 g
Tuky 234 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

Suroviny

panenka 900 g
čerstvý
nakrájená na plátky
lze nahradit anglickou slaninou
olivový olej
sůl
pepř

Postup

1

Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opep- řete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.

2

Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.

3

Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:59
Recept se nachází v č.10/05, str.52

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč