Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou
Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

4.1/5 Počet hodnocení: 81
Do 25 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 33 g
Tuky 219 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou – dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

Suroviny

každá zhruba 150 g
čerstvý
nakrájená na plátky
lze nahradit anglickou slaninou
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opepřete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.

2

Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.

3

Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:59
Recept se nachází v č.10/05, str.52

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...