Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 25 g
Tuky 176 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a dokonalé. Chuť celého jídla ale stojí a padá s kvalitou surovin. V případě receptu pocházejícího z Normandie je to i smetana, která patří k tamním chloubám a po níž se mi stýská…

Suroviny

mořský jazyk 4 ks
filé, lze nahradit platýsem
na obalení masa
očištěné, oloupané, pokrájené na kousky
krevety 100 g
vařené, vyloupané
čerstvá
sůl
pepř

Postup

1

Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte.

2

Ve zbytku másla na mírném ohni opékejte žampiony, až změknou; trvá to tak deset minut. Přidejte větší část smetany, sůl i pepř a nechte směs zhoustnout. Přihoďte krevety a jen je v omáčce trochu prohřejte.

3

Žloutek rozmíchejte ve zbytku smetany, vlijte do omáčky a promíchejte, ale už nevařte. Podávejte s rýží, ideálně ve směsi s divokou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:28
Recept se nachází v č.3/05, str.31