Mořský jazyk po normandsku

Mořský jazyk po normandsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 25 g
Tuky 176 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a dokonalé. Chuť celého jídla ale stojí a padá s kvalitou surovin. V případě receptu pocházejícího z Normandie je to i smetana, která patří k tamním chloubám a po níž se mi stýská…

Suroviny

mořský jazyk 4 ks
filé, lze nahradit platýsem
citronová štáva 2 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
na obalení masa
žampiony 200 g
očištěné, oloupané, pokrájené na kousky
krevety 100 g
vařené, vyloupané
máslo 50 g
smetana ke šlehání 200 g
čerstvá
žloutek 1 ks
sůl
pepř
1. Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte.

2. Ve zbytku másla na mírném ohni opékejte žampiony, až změknou; trvá to tak deset minut. Přidejte větší část smetany, sůl i pepř a nechte směs zhoustnout. Přihoďte krevety a jen je v omáčce trochu prohřejte.

3. Žloutek rozmíchejte ve zbytku smetany, vlijte do omáčky a promíchejte, ale už nevařte. Podávejte s rýží, ideálně ve směsi s divokou.

Komentáře

Obchod Apetit