Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2653 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 265 g
Tuky 173 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydlabat dýni a proměnit ji v oranžovou lucernu anebo připravit strašidelné nanuky doporučujeme i těm, kterým je oslava Halloweenu cizí. 

Náš tip: Připravte si také netopýří krekry a pomazánku z červené řepy podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

kvalitní, nalámaná na kousky
středně velké, zralé
8 ks
dřívko nanukové
stačí ho i méně, ale s větším množstvím se lépe pracuje
tmavá, lze nahradit rozehřátou tmavou čokoládou, na ozdobení

Postup

1

Čokoládu dejte do misky a opatrně ji rozehřejte v mikrovlnce nebo nad horkou vodní lázní. Odložte.

2

Banány oloupejte a přepulte, do středu každé půlky zapíchněte na řezu nanukové dřívko. Do mělké misky či hlubokého talíře nasypte kokos. Plech nebo tác o rozměrech, aby se vám vešel do mrazáku, vyložte pečicím papírem.

3

Pomocí silikonového či jiného vhodného štětce naneste na banány bílou čokoládu, přebytečnou nechte okapat. Pak je obalte v kokosu a rozložte na připravený na plech. Když bílá čokoláda ztuhne, rozehřátou polevou přimalujte obličeje.

4

Dejte mrazit aspoň na 4 hodiny, v mrazáku vydrží až týden. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11