0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Strašidla v bažině

Strašidla v bažině

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4972 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 585 g
Tuky 211 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!

Suroviny

tortilla 12 ks
pšeničné, třeba i s příchutí
sůl
hrubozrnná
olej
na potírání, nejlépe ve spreji
avokádo 3 ks
měkké
šalotka 1 ks
malá, najemno nasekaná
limeta 0.5 ks
šťáva vymačkaná
římský kmín 0.5 ČL
koriandr čerstvý 0.5 svazku
čerstvý, posekaný
sůl
na dochucení
pepř
k dochucení
olivový olej 5 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení, z tortil vykrájejte nožem nebo vykrajovátky duchy, netopýry nebo kočky.

2 Tvary potřete olejem, posypte hrubou solí a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na mřížce a mezitím pečte další dávku.

3 Na bažinu rozmačkejte avokádo, smíchejte s ostatními surovinami, olej přidávejte jen podle vlastní chuti. Bažinu rozdělte do misek a podávejte s duchy a netopýry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit