Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4972 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 585 g
Tuky 211 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!

Suroviny

pšeničné, třeba i s příchutí
sůl
hrubozrnná
olej
na potírání, nejlépe ve spreji
měkké
malá, najemno nasekaná
limeta ½ ks
šťáva vymačkaná
římský kmín ½ ČL
koriandr čerstvý ½ svazku
čerstvý, posekaný
sůl
na dochucení
pepř
k dochucení
olivový olej 5 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení, z tortil vykrájejte nožem nebo vykrajovátky duchy, netopýry nebo kočky.

2

Tvary potřete olejem, posypte hrubou solí a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na mřížce a mezitím pečte další dávku.

3

Na bažinu rozmačkejte avokádo, smíchejte s ostatními surovinami, olej přidávejte jen podle vlastní chuti. Bažinu rozdělte do misek a podávejte s duchy a netopýry.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...