Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halloweenské dýňové cupcaky

Halloweenské dýňové cupcaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halloweenské dýňové cupcaky

4.4/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné Na 14 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5084 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 374 g
Tuky 345 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při pečení strašidelných halloweenských sladkostí se můžete skutečně vyřádit. Třeba dýňové cupcaky poskytují spoustu prostoru pro kreativní zdobení. Fantazii se meze nekladou. Zdobte, strašte a hlavně se bavte!

Náš tip: Připravte si také netopýří krekry a pomazánku z červené řepy podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 100 g
změklé
hnědý cukr 180 g
jemný
vejce 2 ks
velká, o pokojové teplotě
vanilkový extrakt 1 PL
mléko 125 ml
tmavá čokoláda
na ozdobení, případně hotová čokoládová poleva
Na dýňový krém
čerstvý
skořice ½ ČL
dýňové pyré 200 g
viz Něco navíc
podle chuti

Postup

1

Troubu rozehřejte na 160°C. V míse promíchejte metličkou mouku, kakao, kypřicí prášek a jedlou sodu. Do další větší mísy vložte změklé máslo a cukr a utřete do pěny, pak po jednom přidejte a zapracujte vejce. Vlijte vanilkový extrakt. Mléko a zakysanou smetanu společně prošlehejte. Do utřeného másla přidávejte střídavě mouku s kakaem a směs mléka a zakysané smetany, dokud se všechny přísady nespojí. Těsto nepřemíchejte, nemusí být úplně hladké.

2

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin výšky těstem. Pečte zhruba 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá. Muffiny vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

3

Připravte dýňový krém. Elektrickým šlehačem nebo v robotu vyšlehejte mascarpone s krémovým sýrem a skořicí. Za stálého míchání na malé otáčky postupně přilévejte smetanu ke šlehání. Pak opatrně vmíchejte dýňové pyré a doslaďte podle chuti moučkovým cukrem.

4

Čokoládu na ozdobení rozehřejte nad vodní lázní. Teplou ji přelijte do cukrářského sáčku s ustřiženou tenkou špičkou a na pečicí papír kreslete halloweenské dekorace, třeba pavučinu (zkusit můžete i pavouka, netopýra nebo kočku). Vložte i s pečicím papírem do lednice a nechte zatuhnout.

5

Sestavte muffiny. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí řezanou špičkou a bohatě jím ozdobte každý cupcake. Z pečicího papíru opatrně sloupněte čokoládové ozdoby a zlehka je vetkněte do krému.

NĚCO NAVÍC
Na dýňové pyré nakrájejte na menší kostky dužinu dýně (nejchutnější na dezerty je máslová). Troubu rozehřejte na 100°C. Kostky dýně vsypte na plech vyložený pečicím papírem, aby byly v jedné vrstvě. Posypte je troškou krupicového cukru a upečte doměkka, dávejte pozor, ať je nespálíte. Potom rozmixujte dohladka. Pokud je dýně moc hutná, můžete si při mixování pomoct přidáním malé trošky vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč