Při pečení strašidelných halloweenských sladkostí se můžete skutečně vyřádit. Třeba dýňové cupcaky poskytují spoustu prostoru pro kreativní zdobení. Fantazii se meze nekladou. Zdobte, strašte a hlavně se bavte!
Náš tip: Připravte si také netopýří krekry a pomazánku z červené řepy podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 160°C. V míse promíchejte metličkou mouku, kakao, kypřicí prášek a jedlou sodu. Do další větší mísy vložte změklé máslo a cukr a utřete do pěny, pak po jednom přidejte a zapracujte vejce. Vlijte vanilkový extrakt. Mléko a zakysanou smetanu společně prošlehejte. Do utřeného másla přidávejte střídavě mouku s kakaem a směs mléka a zakysané smetany, dokud se všechny přísady nespojí. Těsto nepřemíchejte, nemusí být úplně hladké.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin výšky těstem. Pečte zhruba 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá. Muffiny vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Připravte dýňový krém. Elektrickým šlehačem nebo v robotu vyšlehejte mascarpone s krémovým sýrem a skořicí. Za stálého míchání na malé otáčky postupně přilévejte smetanu ke šlehání. Pak opatrně vmíchejte dýňové pyré a doslaďte podle chuti moučkovým cukrem.
Čokoládu na ozdobení rozehřejte nad vodní lázní. Teplou ji přelijte do cukrářského sáčku s ustřiženou tenkou špičkou a na pečicí papír kreslete halloweenské dekorace, třeba pavučinu (zkusit můžete i pavouka, netopýra nebo kočku). Vložte i s pečicím papírem do lednice a nechte zatuhnout.
Sestavte muffiny. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí řezanou špičkou a bohatě jím ozdobte každý cupcake. Z pečicího papíru opatrně sloupněte čokoládové ozdoby a zlehka je vetkněte do krému.
NĚCO NAVÍC
Na dýňové pyré nakrájejte na menší kostky dužinu dýně (nejchutnější na dezerty je máslová). Troubu rozehřejte na 100°C. Kostky dýně vsypte na plech vyložený pečicím papírem, aby byly v jedné vrstvě. Posypte je troškou krupicového cukru a upečte doměkka, dávejte pozor, ať je nespálíte. Potom rozmixujte dohladka. Pokud je dýně moc hutná, můžete si při mixování pomoct přidáním malé trošky vody.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Strašidelné menu (nejen) pro děti: 16 receptů na halloweenskou party(16 receptů )
- Dýňové dezerty: 14 nejlepších receptů(14 receptů )