0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvová majonéza v jablku

Mrkvová majonéza v jablku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová majonéza v jablku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 425 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 51 g
Tuky 22 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se zakousnete do křupavé lodičky plné šťávy, jejíž chuť se spojí s krémovou náplní, pochopíte, co to znamená ,nevšední chvíle‘

Suroviny

jablko 2 ks
mrkev 200 g
syrová
majonéza 2 PL
česnek 3 stroužky
sůl
na dochucení
cukr 1 ČL
pepř
petrželka

1 Mrkev nastrouhejte najemno. Na chvíli ji dejte odkapat na cedníku, poté spojte s majonézou, česnekem a cukrem. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince, seřízněte do tvaru lodičky a naplňte mrkvovou směsí. Ozdobte jemně nasekanou petrželkou.

Tip Apetitu:
Kombinace přirozeně sladkého ovoce s pevnou dužinou (výborné jsou také hrušky) a pikantní zeleninové náplně jsou stejně nekonečné jako vděčné. Jablka a hrušky ladí i se sýry a ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Obchod Apetit