0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Petrželková majonéza

Petrželková majonéza

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 17 g
Tuky 355 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží varianta majonézy s česnekem a citronovou šťávou.

Suroviny

citronová štáva 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 100 ml
slunečnicový olej 200 ml
žloutek 2 ks
hořčice dijonská 1 ČL
citron 1 ks
česnek sušený 0.5 stroužku
utřený
petrželka 75 g
nasekaná
sůl

1 Smíchejte 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící bílého vinného octa. V hrnku promíchejte 100 ml olivového oleje a 200 ml slunečnicového oleje. V robotu prošlehejte 2 žloutky a 1 lžičku dijonské hořčice a lehce osolte.

2 Robot nechte puštěný a přidejte pár kapek oleje a promíchejte. Postup opakujte do spotřebování oleje. Přidejte citron s octem, ½ stroužku utřeného česneku a 75 g nasekané hladkolisté petrželky.

3 Dochuťte solí a pepřem. Přidejte pár kapek teplé vody, případně citronové šťávy. Vychlaďte a podávejte s lososem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit