Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3502 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 17 g
Tuky 355 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží varianta majonézy s česnekem a citronovou šťávou.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 100 ml
slunečnicový olej 200 ml
hořčice dijonská 1 ČL
česnek sušený ½ stroužku
utřený
petrželka 75 g
nasekaná
sůl

Postup

1

Smíchejte 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící bílého vinného octa. V hrnku promíchejte 100 ml olivového oleje a 200 ml slunečnicového oleje. V robotu prošlehejte 2 žloutky a 1 lžičku dijonské hořčice a lehce osolte.

2

Robot nechte puštěný a přidejte pár kapek oleje a promíchejte. Postup opakujte do spotřebování oleje. Přidejte citron s octem, ½ stroužku utřeného česneku a 75 g nasekané hladkolisté petrželky.

3

Dochuťte solí a pepřem. Přidejte pár kapek teplé vody, případně citronové šťávy. Vychlaďte a podávejte s lososem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...