0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 124
Do hodiny Snadné Na 260 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3050 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 3 g
Tuky 319 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad domácí přípravu. I když domácí majonéza chce trošku času a malinko zručnosti, trpělivost se opravdu vyplatí. Navíc, hned po prvním ochutnání se z vás zaručeně stanou experimentátoři v oblasti příchutí. Co takhle sekané bylinky, česnek nebo kapary?

Suroviny

žloutek 2 ks
velký, čerstvý
hořčice dijonská 1 ČL
sůl ½ ČL
citronová šťáva 1 PL
olivový olej 80 ml
panenský
či slunečnicový

Postup

1

Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, osolte a opepřete. Zašlehejte citronovou šťávu.

2

Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách. Další dejte vždy, když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapejte).

3

Když se vstřebá všechen olej, ochutnejte a případně dochuťte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč