I když domácí majonéza chce trošku času a malinko zručnosti, trpělivost se opravdu vyplatí. Navíc, hned po prvním ochutnání se z vás zaručeně stanou experimentátoři v oblasti příchutí. Co takhle sekané bylinky, česnek nebo kapary? Recept na rychlou domácí majolku použijete do bramborového salátu, na chlebíčky nebo z ní připravte tatarku.
Suroviny
Postup
Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, osolte a opepřete. Zašlehejte citronovou šťávu.
Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách. Další dejte vždy, když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapejte).
Když se vstřebá všechen olej, ochutnejte a případně majonézu dochuťte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů )
- 30x studené omáčky a dipy: To pravé k masu i zelenině (nejen) z grilu(31 receptů )