Skvělý japonský předkrm. Máte doma umeocet a nevíte, co s ním? Zkuste právě tento recept!
Suroviny
zelenina
500
g
například mrkve, malých cuket, celeru, květáku, petržele nebo cibule
olej
na smažení, olivový nebo avokádový
Na těstíčko
mouka celozrnná
100
g
100
g
pšeničná mouka bílá
mouka kukuřičná
100
g
pivo světlé
500
ml
studené nebo minerálka
sůl mořská
1
ČL
zázvorová šťáva z čerstvého zázvoru
Na rostlinnou majonézu
sójová smetana
250
ml
olivový olej
100
ml
nebo slunečnicový olej
citronová šťáva
1
PL
1
PL
umeoocet
bílá ředkev
50
g
najemno nastrouhaná
Postup
1
Nejprve si připravte majonézu: smetanu osolte a začněte ji šlehat ručním mixérem; pak tenkým pramínkem přilévejte olej. Vmíchejte citronovou šťávu, až směs zhoustne, přidejte umeocet a ředkev.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Prošlehejte přísady na těstíčko a zeleninu do něj namáčejte. Smažte ve fritéze či ve vysoké vrstvě oleje. Nechte okapat a ihned podávejte s připravenou majonézou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )