Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená zelenina s majonézou

Smažená zelenina s majonézou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2296 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 175 g
Tuky 131 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý japonský předkrm. Máte doma umeocet a nevíte, co s ním? Zkuste právě tento recept!

Související recepty

Suroviny

například mrkve, malých cuket, celeru, květáku, petržele nebo cibule
olej
na smažení, olivový nebo avokádový
Na těstíčko
mouka celozrnná 100 g
100 g
pšeničná mouka bílá
studené nebo minerálka
sůl mořská
1 ČL
zázvorová šťáva z čerstvého zázvoru
Na rostlinnou majonézu
sójová smetana 250 ml
olivový olej 100 ml
nebo slunečnicový olej
1 PL
umeoocet
najemno nastrouhaná

Postup

1

Nejprve si připravte majonézu: smetanu osolte a začněte ji šlehat ručním mixérem; pak tenkým pramínkem přilévejte olej. Vmíchejte citronovou šťávu, až směs zhoustne, přidejte umeocet a ředkev.

Očištěnou zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Prošlehejte přísady na těstíčko a zeleninu do něj namáčejte. Smažte ve fritéze či ve vysoké vrstvě oleje. Nechte okapat a ihned podávejte s připravenou majonézou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...