Smažená zelenina s majonézou

Smažená zelenina s majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2296 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 175 g
Tuky 131 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý japonský předkrm. Máte doma umeocet a nevíte, co s ním? Zkuste právě tento recept!

Suroviny

zelenina 500 g
například mrkve, malých cuket, celeru, květáku, petržele nebo cibule
olej
na smažení, olivový nebo avokádový
Na těstíčko
mouka celozrnná 100 g
100 g
pšeničná mouka bílá
mouka kukuřičná 100 g
pivo světlé 500 ml
studené nebo minerálka
sůl mořská
1 ČL
zázvorová šťáva z čerstvého zázvoru
Na rostlinnou majonézu
sojová smetana 250 ml
olivový olej 100 ml
nebo slunečnicový olej
citronová štáva 1 PL
1 PL
umeoocet
bílá ředkev 50 g
najemno nastrouhaná

Nejprve si připravte majonézu: smetanu osolte a začněte ji šlehat ručním mixérem; pak tenkým pramínkem přilévejte olej. Vmíchejte citronovou šťávu, až směs zhoustne, přidejte umeocet a ředkev.

Očištěnou zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Prošlehejte přísady na těstíčko a zeleninu do něj namáčejte. Smažte ve fritéze či ve vysoké vrstvě oleje. Nechte okapat a ihned podávejte s připravenou majonézou.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit