Pastinákové bramboráčky

Pastinákové bramboráčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4263 kcal
Bílkoviny 350 g
Cukr 173 g
Tuky 227 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pastinák si rozhodně zaslouží, aby získal v české kuchyni víc prostoru. Tenhle kořen podobný petrželi totiž vyniká báječně jemnou chutí, a navíc je zdravý. Pokud pastinák nemáte, nahraďte ho celerem nebo mrkví.

Suroviny

brambory 450 g
lojovité oloupané
pastinák 350 g
cibule 1 ks
malá, jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
jemně nakrájený
vejce 1 ks
rozšlehané
slunečnicový olej 4 PL
sůl
pepř
K podávání
slanina 6 plátky
nebo pršutu
rajčata 6
cherry
vejce 6 ks
ocet 1 ČL
na vaření vajec
1. Nahrubo nastrouhejte brambory a pastinák. Rukama z nich vymačkejte co nejvíc vody.

2. K bramborám a zelenině přidejte cibuli, česnek, vajíčka, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte šest placiček. Na každou dávku rozehřejte ve velké pánvi dvě lžíce oleje a bramboráčky opékejte z každé strany čtyři až pět minut, dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na vrstvu savého papíru.

3. Slaninu a rajčátka krátce ogrilujte a pak uvařte ztracená vejce: nechte je z naběračky sklouznout do vroucí vody s trochou octa a bílek opatrně přehrňte přes žloutek. Ten by měl zůstat trochu tekutý. Podávejte společně.

Jak zmrazit
Vychladlé bramboráčky proložte alobalem a v mrazicím sáčku až na měsíc zamrazte. Před podáváním předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Bramboráčky rozložte na plech lehce potřený olejem. Olejem pokapejte i placičky a čtvrt hodiny je prohřívejte.

Obchod Apetit