0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pastinákové bramboráčky

Pastinákové bramboráčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pastinákové bramboráčky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4257 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 173 g
Tuky 227 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pastinák si rozhodně zaslouží, aby získal v české kuchyni víc prostoru. Tenhle kořen podobný petrželi totiž vyniká báječně jemnou chutí, a navíc je zdravý. Pokud pastinák nemáte, nahraďte ho celerem nebo mrkví.

Suroviny

brambory 450 g
lojovité oloupané
pastinák 350 g
cibule 1 ks
malá, jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
jemně nakrájený
vejce 1 ks
rozšlehané
slunečnicový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
slanina 6 plátky
nebo pršutu, LZE VYNECHAT
rajčata cherry 6
větvičky
vejce 6 ks
ocet 1 ČL
na vaření vajec

Postup

1

Nahrubo nastrouhejte brambory a pastinák. Rukama z nich vymačkejte co nejvíc vody.

2

K bramborám a zelenině přidejte cibuli, česnek, vajíčka, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte šest placiček.

3

Na každou dávku rozehřejte ve velké pánvi dvě lžíce oleje a bramboráčky opékejte z každé strany čtyři až pět minut, dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na vrstvu savého papíru.

4

Slaninu a rajčátka krátce ogrilujte a pak uvařte ztracená vejce: nechte je z naběračky sklouznout do vroucí vody s trochou octa a bílek opatrně přehrňte přes žloutek. Ten by měl zůstat trochu tekutý. Podávejte společně.

Při přípravě vegetariánské verze můžete slaninu vynechat, nebo ji nahradit opečenou cuketou či lilkem podle své chuti.

Jak zmrazit
Vychladlé bramboráčky proložte alobalem a v mrazicím sáčku až na měsíc zamrazte. Před podáváním předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Bramboráčky rozložte na plech lehce potřený olejem. Olejem pokapejte i placičky a čtvrt hodiny je prohřívejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit