Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 983 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 98 g
Tuky 52 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenu není nikdy dost, proto jsme nakládaný smetanový zahrnuli do bramborákového těsta a čerstvě strouhaný nechali k podávání. 

Suroviny

brambory 2 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl 1 ČL
pepř
sůl 1 ČL
křenová pasta 2 PL
vejce 1 ks
sádlo nebo olej na smažení
cibule 1 ks
rozčtvrcená a nakrájená na velmi tenká kolečka, k podávání
Na reliš
jablka 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na drobné kostičky
jablečný ocet
podle chuti
med 1 ČL
zázvor (mletý) špetka
Na smetanu
zakysaná smetana 120 ml
smetana ke šlehání 60 ml
ušlehaná dotuha
křen
najemno nastrouhaný podle chuti

1 Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo (nebo 1 najemno a 1 nahrubo). V sítu je propláchněte studenou vodou, tak aby vytékala čirá. Pak z nich v utěrce vymačkejte veškerou možnou tekutinu. V míse prošlehejte mouku se solí, pepřem, smetanovým křenem a vejcem. Promíchejte s bramborami.

2 V misce smíchejte suroviny na reliš a odložte do chladničky. Na troše tuku opečte cibuli dozlatova.

3 Ve velké pánvi na pár lžících sádla nebo oleje postupně opékejte menší bramboráky dozlatova – nejdřív 4 minuty z jedné strany, pak z druhé. Nechte je vždy osušit na papírových utěrkách.

4 Mezitím zakysanou smetanu smíchejte se šlehačkou a křenem, podle chuti lze osolit. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Hana Parčová

Dobrý den, doposavad jsem s recepty z vaší stránky jen pozitivní zkušenosti. Ale tohle se nepovedlo. Na první pohled nevypadá kombinace brambor, smetany a křenu špatně. Bohužel výsledek zklamal. Jedním slovem nedobré.

Martina Zajícová

Dobrý den, paní Parčová,
moc nás mrzí, že jste si na těchto bramborácích nepochutnali :-(. Tady asi opět platí - tisíc lidí, tisíc chutí... Kolegyně si je během testování moc pochvalovaly, ale to samozřejmě neznamená, že tato kombinace bude sedět všem. Hodně taky asi bude záležet na použitém křenu. Doufáme, že při dalším receptu už se nepříjemné překvapení konat nebude.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Hana Parčová

Dobrý den, děkuji za odpověď. To chápu. Jinak jsem s recepty od vás moc spokojena a všude jsem za jídla z nich chválena. Část těch díků rozhodně patří vám. :)

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit