Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křenové bramboráky s křenovou smetanou
Křenové bramboráky s křenovou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

3.3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1013 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 104 g
Tuky 52 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenu není nikdy dost, proto jsme nakládaný smetanový zahrnuli do bramborákového těsta a čerstvě strouhaný nechali k podávání. 

Suroviny

cca 600 g
podle potřeby
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
smetanový křen
vejce 1 ks
nebo olej na smažení
rozčtvrcená a nakrájená na velmi tenká kolečka, k podávání
Na reliš
zbavené jádřince a nakrájené na drobné kostičky
jablečný ocet
troška, podle chuti
med 1 ČL
zázvor (mletý) 1 špetka
Na smetanu
ušlehaná dotuha
křen 2 PL
najemno nastrouhaný, podle chuti

Postup

1

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo (nebo 1 najemno a 1 nahrubo). V sítu je propláchněte studenou vodou, tak aby vytékala čirá. Pak z nich v utěrce vymačkejte veškerou možnou tekutinu. V míse prošlehejte mouku se solí, pepřem, smetanovým křenem a vejcem. Promíchejte s bramborami.

2

V misce smíchejte suroviny na reliš a odložte do chladničky. Na troše tuku opečte cibuli dozlatova.

3

Ve velké pánvi na pár lžících sádla nebo oleje postupně opékejte menší bramboráky dozlatova – nejdřív 4 minuty z jedné strany, pak z druhé. Nechte je vždy osušit na papírových utěrkách.

4

Mezitím zakysanou smetanu smíchejte se šlehačkou a křenem, podle chuti lze osolit. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Komentáře

12.01.2018 14:31

Dobrý den, doposavad jsem s recepty z vaší stránky jen pozitivní zkušenosti. Ale tohle se nepovedlo. Na první pohled nevypadá kombinace brambor, smetany a křenu špatně. Bohužel výsledek zklamal. Jedním slovem nedobré.

15.01.2018 13:22

Dobrý den, paní Parčová,
moc nás mrzí, že jste si na těchto bramborácích nepochutnali :-(. Tady asi opět platí - tisíc lidí, tisíc chutí... Kolegyně si je během testování moc pochvalovaly, ale to samozřejmě neznamená, že tato kombinace bude sedět všem. Hodně taky asi bude záležet na použitém křenu. Doufáme, že při dalším receptu už se nepříjemné překvapení konat nebude.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

16.01.2018 15:59

Dobrý den, děkuji za odpověď. To chápu. Jinak jsem s recepty od vás moc spokojena a všude jsem za jídla z nich chválena. Část těch díků rozhodně patří vám. :)

17.01.2018 11:46

To nás moc těší :-)! Děkujeme!

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...