Křenu není nikdy dost, proto jsme nakládaný smetanový zahrnuli do bramborákového těsta a čerstvě strouhaný nechali k podávání.
Suroviny
Postup
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo (nebo 1 najemno a 1 nahrubo). V sítu je propláchněte studenou vodou, tak aby vytékala čirá. Pak z nich v utěrce vymačkejte veškerou možnou tekutinu. V míse prošlehejte mouku se solí, pepřem, smetanovým křenem a vejcem. Promíchejte s bramborami.
V misce smíchejte suroviny na reliš a odložte do chladničky. Na troše tuku opečte cibuli dozlatova.
Ve velké pánvi na pár lžících sádla nebo oleje postupně opékejte menší bramboráky dozlatova – nejdřív 4 minuty z jedné strany, pak z druhé. Nechte je vždy osušit na papírových utěrkách.
Mezitím zakysanou smetanu smíchejte se šlehačkou a křenem, podle chuti lze osolit. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů )
Komentáře
Dobrý den, doposavad jsem s recepty z vaší stránky jen pozitivní zkušenosti. Ale tohle se nepovedlo. Na první pohled nevypadá kombinace brambor, smetany a křenu špatně. Bohužel výsledek zklamal. Jedním slovem nedobré.
Dobrý den, paní Parčová,
moc nás mrzí, že jste si na těchto bramborácích nepochutnali :-(. Tady asi opět platí - tisíc lidí, tisíc chutí... Kolegyně si je během testování moc pochvalovaly, ale to samozřejmě neznamená, že tato kombinace bude sedět všem. Hodně taky asi bude záležet na použitém křenu. Doufáme, že při dalším receptu už se nepříjemné překvapení konat nebude.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu
Dobrý den, děkuji za odpověď. To chápu. Jinak jsem s recepty od vás moc spokojena a všude jsem za jídla z nich chválena. Část těch díků rozhodně patří vám. :)
To nás moc těší :-)! Děkujeme!