Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Křenu není nikdy dost, proto jsme nakládaný smetanový zahrnuli do bramborákového těsta a čerstvě strouhaný nechali k podávání. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Smažení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 2 veliké brambory (cca 600 g)
    • 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby)
    • 1 lžička soli
    • čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce smetanového křenu
    • 1 malé vejce
    • sádlo nebo olej na smažení
    • 1 cibule, rozčtvrcená a nakrájená
    • na velmi tenká kolečka, k podávání

    NA RELIŠ

    • 1 větší jablko, zbavené jádřince a nakrájené na drobné kostičky
    • troška jablečného octa podle chuti
    • 1 lžička medu
    • špetka mletého zázvoru

    NA SMETANU

    • 120ml zakysané smetany
    • 60ml smetany ke šlehání, ušlehané dotuha
    • najemno strouhaný čerstvý křen podle chuti (cca 1–2 lžíce) 

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo (nebo 1 najemno a 1 nahrubo). V sítu je propláchněte studenou vodou, tak aby vytékala čirá. Pak z nich v utěrce vymačkejte veškerou možnou tekutinu. V míse prošlehejte mouku se solí, pepřem, smetanovým křenem a vejcem. Promíchejte s bramborami.

2 V misce smíchejte suroviny na reliš a odložte do chladničky. Na troše tuku opečte cibuli dozlatova.

3 Ve velké pánvi na pár lžících sádla nebo oleje postupně opékejte menší bramboráky dozlatova – nejdřív 4 minuty z jedné strany, pak z druhé. Nechte je vždy osušit na papírových utěrkách.

4 Mezitím zakysanou smetanu smíchejte se šlehačkou a křenem, podle chuti lze osolit. Jezte k bramborákům spolu s relišem a opečenou cibulí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Tvarohový koláč s mákem

Kuře na pivě

Houby na slanině s kozím sýrem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, doposavad jsem s recepty z vaší stránky jen pozitivní zkušenosti. Ale tohle se nepovedlo. Na první pohled nevypadá kombinace brambor, smetany a křenu špatně. Bohužel výsledek zklamal. Jedním slovem nedobré.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Parčová,
moc nás mrzí, že jste si na těchto bramborácích nepochutnali :-(. Tady asi opět platí - tisíc lidí, tisíc chutí... Kolegyně si je během testování moc pochvalovaly, ale to samozřejmě neznamená, že tato kombinace bude sedět všem. Hodně taky asi bude záležet na použitém křenu. Doufáme, že při dalším receptu už se nepříjemné překvapení konat nebude.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dobrý den, děkuji za odpověď. To chápu. Jinak jsem s recepty od vás moc spokojena a všude jsem za jídla z nich chválena. Část těch díků rozhodně patří vám. :)
Obrazek uzivatele
To nás moc těší :-)! Děkujeme!

Přidat komentář