0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukeťáky - cuketové bramboráky

Cukeťáky - cuketové bramboráky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Cukeťáky - cuketové bramboráky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 288
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 223143 kcal
Bílkoviny 5031 g
Sacharidy 47587 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborák osvěžený cuketou a ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý... Pokud ledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom musí být cukeťáky - cuketové bramboráky vaši jasnou volbou číslo jedna. 

Suroviny

brambory 250 kg
oloupané, usušené, nastrouhané
cuketa 250 g
nastrouhaná
ovesné vločky 4.5 PL
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo více, podle chuti
sádlo
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.

2

Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

3

Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

4

Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit