Bramborák osvěžený cuketou a ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý... Pokud ledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom musí být cukeťáky - cuketové bramboráky vaši jasnou volbou číslo jedna.
Suroviny
brambory
250
kg
oloupané, usušené, nastrouhané
cuketa
250
g
nastrouhaná
ovesné vločky
4,5
PL
vejce
1
ks
mouka pšeničná hladká
2
PL
česnek
2
stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
1
hrst
nebo více, podle chuti
sádlo
lze nahradit olejem, na smažení
Postup
1
Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.
2
Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.
3
Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).
4
Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 nej receptů s cuketami(44 receptů)
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů)
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)