0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukeťáky - cuketové bramboráky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 308
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 223143 kcal
Bílkoviny 5031 g
Sacharidy 47587 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborák osvěžený cuketou a ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý... Pokud ledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom musí být cukeťáky - cuketové bramboráky vaši jasnou volbou číslo jedna. 

Suroviny

brambory 250 kg
oloupané, usušené, nastrouhané
cuketa 250 g
nastrouhaná
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo více, podle chuti
sádlo
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.

2

Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

3

Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

4

Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...