Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukeťáky - cuketové bramboráky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 377
Do 50 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 135 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborák osvěžený cuketou a zahuštěný ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý. Pokud hledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom bramboráky z cukety vyzkoušejte. Cukeťáky jsou syté a proto zastoupí hlavní jídlo, ale také je vyzkoušejte jako bramborovou přílohu k masu, nebo svačinku na cesty. O ten nejlepší recept na cuketové bramboráky se rádí podělíme – tady je!

Související recepty

Suroviny

oloupané, osušené, nastrouhané
cuketa 250 g
nastrouhaná
vejce 1 ks
nebo podle potřeby
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo podle chuti
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly tekutinu.

2

Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

3

Na pánvi na středním ohni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí asi 1 lžíce).

4

Do pánve dejte 1–2 lžíce těsta a rozetřete na placičku. Počet cuketových bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín