0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 98 g
Tuky 126 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si babí léto se vším, co k němu patří! Procházky v lese, poslední práce na zahrádce a svačina na odpoledním sluníčku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
jemně nasekaná
anglická slanina 100 g
nakrájená na kostičky
houby 100 g
očištěné, pokrájené
celer 1 ks
oloupaný, hrubě nastrouhaný
brambory 400 g
s červenou slupkou, oloupané, hrubě nastrouhané
petrželka 2 PL
nasekaná
vejce 2 ks
pepř
máslo 60 g
sůl

1 Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku, až lehce zezlátne, pak přidejte slaninu a houby a smažte další 3 minuty nebo dokud slanina nezačne být křupavá.

2 Celer i brambory vyždímejte dosucha a dejte do větší mísy, pak k nim přidejte i lehce zchladlou houbovou směs, petrželku a vejce a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

3 Směs si rozdělte na zhruba čtyři díly, máslo postupně rozpouštějte ve větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky. Servírujte posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit