0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 98 g
Tuky 126 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si babí léto se vším, co k němu patří! Procházky v lese, poslední práce na zahrádce a svačina na odpoledním sluníčku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
jemně nasekaná
nakrájená na kostičky
houby 100 g
očištěné, pokrájené
celer 1 ks
oloupaný, hrubě nastrouhaný
s červenou slupkou, oloupané, hrubě nastrouhané
petrželka 2 PL
nasekaná
vejce 2 ks
pepř
máslo 60 g
sůl

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku, až lehce zezlátne, pak přidejte slaninu a houby a smažte další 3 minuty nebo dokud slanina nezačne být křupavá.

2

Celer i brambory vyždímejte dosucha a dejte do větší mísy, pak k nim přidejte i lehce zchladlou houbovou směs, petrželku a vejce a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

3

Směs si rozdělte na zhruba čtyři díly, máslo postupně rozpouštějte ve větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky. Servírujte posypané petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč