Užijte si babí léto se vším, co k němu patří! Procházky v lese, poslední práce na zahrádce a svačina na odpoledním sluníčku.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
jemně nasekaná
anglická slanina
100
g
nakrájená na kostičky
houby
100
g
očištěné, pokrájené
celer
1
ks
oloupaný, hrubě nastrouhaný
brambory
400
g
s červenou slupkou, oloupané, hrubě nastrouhané
petrželka
2
PL
nasekaná
vejce
2
ks
pepř
máslo
60
g
sůl
Postup
1
Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku, až lehce zezlátne, pak přidejte slaninu a houby a smažte další 3 minuty nebo dokud slanina nezačne být křupavá.
2
Celer i brambory vyždímejte dosucha a dejte do větší mísy, pak k nim přidejte i lehce zchladlou houbovou směs, petrželku a vejce a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
3
Směs si rozdělte na zhruba čtyři díly, máslo postupně rozpouštějte ve větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky. Servírujte posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Celer(12 receptů)
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)