Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbovo-celerové bramboráky se slaninou
Houbovo celerové bramboráky se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 98 g
Tuky 126 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si babí léto se vším, co k němu patří! Procházky v lese, poslední práce na zahrádce a svačina na odpoledním sluníčku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
jemně nasekaná
nakrájená na kostičky
houby 100 g
očištěné, pokrájené
celer 1 ks
oloupaný, hrubě nastrouhaný
s červenou slupkou, oloupané, hrubě nastrouhané
petrželka 2 PL
nasekaná
vejce 2 ks
pepř
sůl

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku, až lehce zezlátne, pak přidejte slaninu a houby a smažte další 3 minuty nebo dokud slanina nezačne být křupavá.

2

Celer i brambory vyždímejte dosucha a dejte do větší mísy, pak k nim přidejte i lehce zchladlou houbovou směs, petrželku a vejce a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

3

Směs si rozdělte na zhruba čtyři díly, máslo postupně rozpouštějte ve větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky. Servírujte posypané petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...