0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 134 g
Tuky 85 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné pečené brambůrky vám budou chutnat jen tak samotné, ale k rybě nebo ke králíkovi se hodí přímo skvěle. 

Suroviny

brambory 600 g
rohlíčky či malé nové brambory s pěknou slupkou
sůl mořská
slunečnicový olej 3 PL
v celku (ne plátky), nakrájená na nudličky
cibule červená 200 g
na měsíčky
pažitka 1 svazek
nasekaný

Postup

1

Bramborové rohlíčky nebo jiné malé brambory s pěknou slupkou uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Potom sceďte a nechte vychladnout.

2

Vychladlé brambory podélně rozpulte a v pánvi na rozehřátém oleji opečte dozlatova.

3

Přesuňte je do zapékací misky.

4

Troubu předehřejte na 220 °C.

5

Na tuk do uvolněné pánve přidejte slaninu a lehce zpěňte.

6

Pak přidejte cibuli a opékejte další cca 4 minuty do lehce zlatavé barvy.

7

Vše navršte na opečené půlky brambor a krátce zapečte v troubě.

8

Nakonec posypejte nasekanou pažitkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč