Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 134 g
Tuky 85 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné pečené brambůrky vám budou chutnat jen tak samotné, ale k rybě nebo ke králíkovi se hodí přímo skvěle. 

Suroviny

brambory 600 g
rohlíčky či malé nové brambory s pěknou slupkou
sůl mořská
slunečnicový olej 3 PL
anglická slanina 100 g
v celku (ne plátky), nakrájená na nudličky
cibule červená 200 g
na měsíčky
pažitka 1 svazek
nasekaný

1 Bramborové rohlíčky nebo jiné malé brambory s pěknou slupkou uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Potom sceďte a nechte vychladnout.

2 Vychladlé brambory podélně rozpulte a v pánvi na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Přesuňte je do zapékací misky. Troubu předehřejte na 220 °C.

3 Na tuk do uvolněné pánve přidejte slaninu a lehce zpěňte. Pak přidejte cibuli a opékejte další cca 4 minuty do lehce zlatavé barvy. Vše navršte na opečené půlky brambor a krátce zapečte v troubě. Nakonec posypejte nasekanou pažitkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit