0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 134 g
Tuky 85 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné pečené brambůrky vám budou chutnat jen tak samotné, ale k rybě nebo ke králíkovi se hodí přímo skvěle. 

Suroviny

brambory 600 g
rohlíčky či malé nové brambory s pěknou slupkou
sůl mořská
slunečnicový olej 3 PL
anglická slanina 100 g
v celku (ne plátky), nakrájená na nudličky
cibule červená 200 g
na měsíčky
pažitka 1 svazek
nasekaný

Postup

1

Bramborové rohlíčky nebo jiné malé brambory s pěknou slupkou uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Potom sceďte a nechte vychladnout.

2

Vychladlé brambory podélně rozpulte a v pánvi na rozehřátém oleji opečte dozlatova.

3

Přesuňte je do zapékací misky.

4

Troubu předehřejte na 220 °C.

5

Na tuk do uvolněné pánve přidejte slaninu a lehce zpěňte.

6

Pak přidejte cibuli a opékejte další cca 4 minuty do lehce zlatavé barvy.

7

Vše navršte na opečené půlky brambor a krátce zapečte v troubě.

8

Nakonec posypejte nasekanou pažitkou. 

Související články

Jak na nejlepší pečené brambory
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší pečené brambory

Jen si představte mísu plnou zlatých, křupavých kousků brambor. Je to skvělá příloha, ale můžete si je udělat jen tak, s dipem na zobání. Je to vlastně jen jedna surovina, ale tak lákavě zpracovaná!   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit