Ideální sladká tečka za nedělním obědem? Přece tento hedvábně jemný čokoládový dort s malinovou omáčkou! Hotová slast...
Suroviny
Postup
Sušenky vložte do robotu a rozsekejte nadrobno. Pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečicím papírem, na dno upěchujte stejnoměrnou vrstvu sušenek a povrch až ke krajům uhlaďte polévkovou lžící nebo paletkou. Dejte na chvilku do chladničky zatuhnout.
Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr, máslo, mléko a špetku soli a přiveďte k varu. Vypněte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a likér a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka a ještě přeceďte přes jemné síto.
Ihned po přecezení nalijte teplý krém na vychlazený sušenkový základ. Dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.
Na omáčku provařte maliny s cukrem a 200ml vody (asi 20 minut). Rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník. Pak svařte na hustou omáčku.
Dort opatrně vyjměte z formy a sloupněte papír. Navrch poklaďte lesní ovoce. Před porcováním vždy nahřejte nůž horkou vodou, aby se vám dort dobře krájel. Podávejte ho s připravenou omáčkou a ozdobený čerstvým ovocem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů )