Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

4.3/5 Počet hodnocení: 115
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6893 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 504 g
Tuky 505 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální sladká tečka za nedělním obědem? Přece tento hedvábně jemný čokoládový dort s malinovou omáčkou! Hotová slast...

Suroviny

sušenky 150 g
Bebe (jemné sušenky s máslovou a vanilkovou příchutí)
rozpuštěné
Na krém
máslo 120 g
mléko 100 ml
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 500 g
70%
lze nahradit jiným alkoholem – brandy, tmavý rum…
Na omáčku a dokončení
mražené maliny 400 g
čerstvé
čerstvé
čerstvé

Postup

1

Sušenky vložte do robotu a rozsekejte nadrobno. Pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečicím papírem, na dno upěchujte stejnoměrnou vrstvu sušenek a povrch až ke krajům uhlaďte polévkovou lžící nebo paletkou. Dejte na chvilku do chladničky zatuhnout.

2

Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr, máslo, mléko a špetku soli a přiveďte k varu. Vypněte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a likér a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka a ještě přeceďte přes jemné síto.

3

Ihned po přecezení nalijte teplý krém na vychlazený sušenkový základ. Dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.

4

Na omáčku provařte maliny s cukrem a 200ml vody (asi 20 minut). Rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník. Pak svařte na hustou omáčku.

5

Dort opatrně vyjměte z formy a sloupněte papír. Navrch poklaďte lesní ovoce. Před porcováním vždy nahřejte nůž horkou vodou, aby se vám dort dobře krájel. Podávejte ho s připravenou omáčkou a ozdobený čerstvým ovocem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9