Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (63)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6783 kcal
Bílkoviny 69 g
Cukr 495 g
Tuky 505 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ideální sladká tečka za nedělním obědem? Přece tento hedvábně jemný čokoládový dort s malinovou omáčkou! Hotová slast...

Suroviny

sušenky 150 g
Bebe (jemné sušenky s máslovou a vanilkovou příchutí)
máslo 70 g
rozpuštěné
Na krém
smetana ke šlehání 320 ml
33%
krupicový cukr 40 g
máslo 120 g
mléko 100 ml
sůl špetka
tmavá čokoláda 500 g
70%
3 PL
likér Amaretto lze nahradit jiným alkoholem (brandy, tmavý rum,…)
Na omáčku a dokončení
mražené maliny 400 g
krupicový cukr 150 g
maliny
čerstvé
ostružiny
čerstvé
borůvky
čerstvé

1 Sušenky vložte do robotu a rozsekejte nadrobno. Pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečicím papírem, na dno upěchujte stejnoměrnou vrstvu sušenek a povrch až ke krajům uhlaďte polévkovou lžící nebo paletkou. Dejte na chvilku do chladničky zatuhnout.

2 Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr, máslo, mléko a špetku soli a přiveďte k varu. Vypněte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a likér a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka a ještě přeceďte přes jemné síto.

3 Ihned po přecezení nalijte teplý krém na vychlazený sušenkový základ. Dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.

4 Na omáčku provařte maliny s cukrem a 200ml vody (asi 20 minut). Rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník. Pak svařte na hustou omáčku.

5 Dort opatrně vyjměte z formy a sloupněte papír. Navrch poklaďte lesní ovoce. Před porcováním vždy nahřejte nůž horkou vodou, aby se vám dort dobře krájel. Podávejte ho s připravenou omáčkou a ozdobený čerstvým ovocem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit