0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 62 g
Tuky 158 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát s lehkostí kombinuje ověřené suroviny - hrušky, med, kozí sýr a ořechy. Opravdová lahůdka!

Suroviny

hruška 2 ks
olivový olej panenský 100 ml
+ na potření hrušek
lískové oříšky 60 g
neloupané
balzamikový ocet bílý 2 PL
med 2 PL
rukola 100 g
kozí sýr 150 g
váleček s bílou plísní či čerstvý, na plátky nebo rozdrobený

1 Hrušky rozpulte a vykrojte jádřince, nejlépe tvořítkem na melounové kuličky. Potřete tenkou vrstvou oleje a grilujte 4–5 minut řeznou stranou dolů, až se vytvoří efektní mřížka, dužina se prohřeje, ale zůstane ještě pevná na skus. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Lískové oříšky rozprostřete na plech a pečte 5 minut. Troubu ztlumte na 160°C. Oříšky mnutím v čisté utěrce zbavte slupky, nožem je rozpulte, nasypte zpátky na plech, dejte zpět do trouby a pečte ještě asi 6 minut, aby byly opečené dozlatova.

3 Na zálivku prošlehejte olivový olej, balzamikový ocet a med. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a rozdělte ji na talíře. Na ni umístěte grilované půlky hrušek, plátky kozího sýra a posypte oříšky. Pokapejte zbylou zálivkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit