Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 62 g
Tuky 158 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát s lehkostí kombinuje ověřené suroviny - hrušky, med, kozí sýr a ořechy. Opravdová lahůdka!

Související recepty

Suroviny

hrušky 2 ks
olivový olej panenský 100 ml
+ na potření hrušek
lískové oříšky 60 g
neloupané
balzamikový ocet bílý 2 PL
med 2 PL
rukola 100 g
kozí sýr 150 g
váleček s bílou plísní či čerstvý, na plátky nebo rozdrobený

1 Hrušky rozpulte a vykrojte jádřince, nejlépe tvořítkem na melounové kuličky. Potřete tenkou vrstvou oleje a grilujte 4–5 minut řeznou stranou dolů, až se vytvoří efektní mřížka, dužina se prohřeje, ale zůstane ještě pevná na skus. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Lískové oříšky rozprostřete na plech a pečte 5 minut. Troubu ztlumte na 160°C. Oříšky mnutím v čisté utěrce zbavte slupky, nožem je rozpulte, nasypte zpátky na plech, dejte zpět do trouby a pečte ještě asi 6 minut, aby byly opečené dozlatova.

3 Na zálivku prošlehejte olivový olej, balzamikový ocet a med. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a rozdělte ji na talíře. Na ni umístěte grilované půlky hrušek, plátky kozího sýra a posypte oříšky. Pokapejte zbylou zálivkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit