Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1080 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 24 g
Tuky 84 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonale vyladěná rybí pečínka podle šéfkuchaře Radka Davida! A přitom vám k její přípravě stačí jen pár surovin...

Suroviny

fenykl 1 ks
bulva
citron 2 ks
petrželka 1 svazek
lístky nahrubo
tymián 2 ČL
olivový olej 4 PL
panenský
sůl mořská
pstruh 2 ks
(potoční, duhoví, lososovití), à 400-500g, vykuchaní

1 Fenykl a citrony nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Přidejte petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a osolte. Promíchejte, směsí naplňte pstruhy a svažte kuchyňským provázkem. 

2 Pstruhy potřete zbylou lžící oleje, osolte i zvenku a dejte na hustší mřížku na rozpálený gril. Grilujte pozvolna z jedné strany 8-10 minut, ryby obraťte a ogrilujte i z druhé strany. 

NĚCO NAVÍC

Můžete koupit i jednoho velkého pstruha o hmotnosti cca 1kg, ale v tom případě prodlužte dobu grilování. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit