Dokonale vyladěná rybí pečínka podle šéfkuchaře Radka Davida! A přitom vám k její přípravě stačí jen pár surovin...
Postup
1
Fenykl a citrony nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Přidejte petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a osolte. Promíchejte, směsí naplňte pstruhy a svažte kuchyňským provázkem.
2
Pstruhy potřete zbylou lžící oleje, osolte i zvenku a dejte na hustší mřížku na rozpálený gril. Grilujte pozvolna z jedné strany 8-10 minut, ryby obraťte a ogrilujte i z druhé strany.
NĚCO NAVÍC
Můžete koupit i jednoho velkého pstruha o hmotnosti cca 1kg, ale v tom případě prodlužte dobu grilování.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů )
- 7x ryby a plody moře z grilu(7 receptů )
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )