Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1036 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 24 g
Tuky 84 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale vyladěná rybí pečínka podle šéfkuchaře Radka Davida! A přitom vám k její přípravě stačí jen pár surovin...

Související recepty

Suroviny

fenykl 1 ks
bulva
citron 2 ks
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky nahrubo nasekané
tymián 2 ČL
lístky
olivový olej panenský 4 PL
sůl mořská
pstruh 2 ks
potoční, duhoví nebo lososovití, à 400-500 g, vykuchaní

1 Fenykl a citrony nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Přidejte petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a osolte. Promíchejte, směsí naplňte pstruhy a svažte kuchyňským provázkem. 

2 Pstruhy potřete zbylou lžící oleje, osolte i zvenku a dejte na hustší mřížku na rozpálený gril. Grilujte pozvolna z jedné strany 8-10 minut, ryby obraťte a ogrilujte i z druhé strany. 

NĚCO NAVÍC
Můžete koupit i jednoho velkého pstruha o hmotnosti cca 1kg, ale v tom případě prodlužte dobu grilování. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit