Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marocké ragú s kuskusem
Marocké ragú s kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marocké ragú s kuskusem

4.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4464 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 482 g
Tuky 145 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden den k večeři marocké ragú a druhý den krémová polévka... Dvě lahodná jídla a pouze jedno vaření? Takové počty máme rádi!

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ navíc na kuskus
na plátky
na kostky nebo jehněčí plec
římský kmín 1 ČL
koriandr mletý ½ ČL
nebo podle chuti
česnek 2 stroužky
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
dýně 200 g
dužina, na kostky
batáty 200 g
asi 2 kusy, oloupané, na kostky
cizrna 400 g
konzerva, propláchnutá
sůl
kuskus 220 g
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
máta 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

V pánvi na polovině oleje opékejte cibuli zhruba 4 minuty dosklovita. Přidejte maso, římský kmín, koriandr a opékejte dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo.

2

Přimíchejte harissu a česnek, zalijte vývarem, přidejte rajčata, dýni a batáty, přiklopte, přiveďte k varu a ztlumte. Vařte 50 minut nebo až je maso měkké. Pak přidejte cizrnu a osolte podle chuti.

3

Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Hotový kuskus osolte, promíchejte s koriandrem a 2 lžícemi olivového oleje. Podávejte s ragú a na závěr ozdobte lístky máty.

NĚCO NAVÍC

Jehněčí maso můžete nahradit hovězí kližkou. Po přivedení k varu ve druhém kroku lze ragú dodělat v troubě předehřáté na 180°C.

Oběd na další den

Marocká krémová polévka

Do zbylého ragú přidejte 200ml vody (nebo dle potřeby) a rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte po 1 lžíci nasekané máty nebo koriandru. Promíchejte a v uzavíratelné sklenici přeneste. Před podáváním prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9