Marocké ragú s kuskusem

Marocké ragú s kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4491 kcal
Bílkoviny 199 g
Cukr 488 g
Tuky 145 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jeden den k večeři marocké ragú a druhý den krémová polévka... Dvě lahodná jídla a pouze jedno vaření? Takové počty máme rádi!

Suroviny

olivový olej 4 PL
navíc na kuskus
cibule 1 ks
na plátky
jehněčí krk 500 g
možno nahradit pleckem, na malé kostky
římský kmín 1 ČL
koriandr mletý 0.5 ČL
chilli pasta gochujang 1 PL
harissa (nebo podle chuti)
česnek 2 stroužek
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzerva
dýně 200 g
dužina, na kostky
batáty 200 g
asi 2 kusy, oloupané, na kostky
cizrna 400 g
konzerva, propláchnutá
sůl
kuskus 220 g
koriandr 1 hrst
nasekaný
máta 1 hrst
na ozdobení

1 V pánvi na polovině oleje opékejte cibuli zhruba 4 minuty dosklovita. Přidejte maso, římský kmín, koriandr a opékejte dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo.

2 Přimíchejte harissu a česnek, zalijte vývarem, přidejte rajčata, dýni a batáty, přiklopte, přiveďte k varu a ztlumte. Vařte 50 minut nebo až je maso měkké. Pak přidejte cizrnu a osolte podle chuti.

3 Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Hotový kuskus osolte, promíchejte s koriandrem a 2 lžícemi olivového oleje. Podávejte s ragú a na závěr ozdobte lístky máty.

NĚCO NAVÍC

Jehněčí maso můžete nahradit hovězí kližkou. Po přivedení k varu ve druhém kroku lze ragú dodělat v troubě předehřáté na 180°C. 

 

Oběd na další den

Marocká krémová polévka

1 Do zbylého ragú přidejte 200ml vody (nebo dle potřeby) a rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte po 1 lžíci nasekané máty nebo koriandru. Promíchejte a v uzavíratelné sklenici přeneste. Před podáváním prohřejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit