Jeden den k večeři marocké ragú a druhý den krémová polévka... Dvě lahodná jídla a pouze jedno vaření? Takové počty máme rádi!
Suroviny
1 V pánvi na polovině oleje opékejte cibuli zhruba 4 minuty dosklovita. Přidejte maso, římský kmín, koriandr a opékejte dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo.
2 Přimíchejte harissu a česnek, zalijte vývarem, přidejte rajčata, dýni a batáty, přiklopte, přiveďte k varu a ztlumte. Vařte 50 minut nebo až je maso měkké. Pak přidejte cizrnu a osolte podle chuti.
3 Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Hotový kuskus osolte, promíchejte s koriandrem a 2 lžícemi olivového oleje. Podávejte s ragú a na závěr ozdobte lístky máty.
NĚCO NAVÍC
Jehněčí maso můžete nahradit hovězí kližkou. Po přivedení k varu ve druhém kroku lze ragú dodělat v troubě předehřáté na 180°C.
Oběd na další den
Marocká krémová polévka
1 Do zbylého ragú přidejte 200ml vody (nebo dle potřeby) a rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte po 1 lžíci nasekané máty nebo koriandru. Promíchejte a v uzavíratelné sklenici přeneste. Před podáváním prohřejte.