Zeleninová polévka zahřeje a díky sýrovým toustům i zasytí. Navíc potřebné ingredience snadno proměníte i v lahodnou kari rýži.
Suroviny
Postup
Na másle zvolna opékejte pórek a česnek asi 5 minut, až změknou. Přidejte zbylou zeleninu kromě hrášku a míchejte dalších 8–10 minut, až se rozvoní. Zaprašte moukou a míchejte ještě pár minut. Zalijte vývarem a rozmíchejte. Vařte 20 minut.
Osolte, opepřete a přidejte hrášek. Vařte další 3 minuty, vypněte a vmíchejte petrželku.
Plátky bagety potřete máslem a posypte strouhaným sýrem, opepřete a krátce rozpečte v předehřáté troubě.
Polévku v talířích ozdobte lžící čerstvého sýra a doplňte tousty. Polévku i bagetu můžete ozdobit nasekanou petrželkou rozmíchanou se špetkou chilli a olivovým olejem, jako jsme to udělali my.
Oběd na další denKari rýže
Na másle opékejte dvojnásobné množství zeleniny. Pak jí polovině oddělte do jiného rendlíku, přidejte lžíci oblíbené kari pasty a opékejte ještě minutu. Vmíchejte 2 porce vařené dlouhozrnné rýže a hrst hrášku. Druhý den prohřejte a podle chuti osolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
- Rychlé letní polévky(20 receptů )
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )