0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

Kuřecí paličky se salátem coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3009 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 64 g
Tuky 233 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace kuřete a salátu coleslaw je zkrátka ověřená a skvělá. Rodina ji bude milovat!

Suroviny

kuřecí stehna spodní 8 ks
nebo kuřecí paličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
chilli pasta 1 PL
harissa (nebo podle chuti)
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
citronová štáva 1 PL
Na salát coleslaw
zelí bílé 0.5 ks
cca 300 g, nakrouhané
mrkev 2 ks
nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
jablko 1 ks
červené, nakrájené na nudličky
jogurt bílý 3 PL
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 3 PL
nasekaná
dýňová semínka 2 PL
loupaná

1 Na salát smíchejte zelí s mrkví a jarní cibulkou, osolte, opepřete a promačkejte. Nechte v chladu 1–2 hodiny rozležet. Pak promíchejte se zbývajícími přísadami a uložte do lednice do doby podávání. Troubu předehřejte na 200°C.

2 Paličky osolte, promíchejte s olejem, česnekem a harissou a rozložte do pekáčku. Pevně uzavřete alobalem a v předehřáté troubě pečte 30 minut. Pak sejměte alobal, maso otočte a dopékejte asi 30 minut dozlatova. Promíchejte s petrželkou a citronovou šťávou. Podávejte s připraveným salátem.

 

Oběd na další den

Italský těstovinový salát

1 Upečte o 4 kuřecí paličky více. Nechte je vychladnout, vykostěte a maso nakrájejte nahrubo. Uvařte 200g krátkých těstovin (třeba farfalle či fusilli) a promíchejte je s kuřecím masem, 2 jarními cibulkami, pokrájenými, a 2 rajčaty, nakrájenými na kostičky, a 2 lžícemi nasekané bazalky.

2 Připravte zálivku ze 4 lžic panenského olivového oleje, 4 lžic strouhaného parmazánu, 1/2 stroužku česneku, drceného, 1 lžíce bílého vinného octa, osolte a opepřete. Můžete přidat i 2 lžíce zakysané smetany. Zálivku doneste v oddělené nádobě a se salátem ji promíchejte až před podáváním. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit