Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 228 g
Tuky 89 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojením dvou oblíbených hitů - masových kuliček a ratatouille - vznikne absolutně dokonalá večeře!

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
cuketa 2 ks
malá, na kostky
paprika červená 1 ks
na kostičky
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata 400 g
konzerva třešňových rajčátek
chilli omáčka sladká 1 PL
nebo chilli džem
špagety 400 g
parmazán
strouhaný, k podávání
Na masové kuličky (cca 24 ks)
pečivo 50 g
bílé, čerstvé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
hovězí maso mleté 250 g
vepřové maso mleté 250 g
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 1 špetka
sušené
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete. Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.

2 Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku. Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a sladkou omáčku nebo chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.

NĚCO NAVÍC

V rámci zjednodušení můžete použít i kupované mražené masové kuličky (např. v Ikea jsou k dostání za 179Kč/1kg).

Oběd na další den

Chléb pita s masovými kuličkami

1 Připravte o polovinu více masových kuliček (nebo rovnou jednou tolik, zbytek můžete zamrazit) a upečte je na plechu spolu s ostatními. Pak je naplňte do kapes z chleba pita spolu s nakrájenou salátovou okurkou a natrhaným ledovým salátem či další zeleninou podle chuti. Dip připravte ze 150g bílého jogurtu, 1 drceného stroužku česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje a lžíce nasekaného kopru nebo máty. Přenášejte dip odděleně, aby nerozmáčel chleba. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit