0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 228 g
Tuky 89 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojením dvou oblíbených hitů - masových kuliček a ratatouille - vznikne absolutně dokonalá večeře!

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
malá, na kostky
paprika červená 1 ks
na kostičky
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata 400 g
konzerva třešňových rajčátek
chilli omáčka sladká 1 PL
nebo chilli džem
špagety (těstoviny) 400 g
strouhaný, k podávání
Na masové kuličky (cca 24 ks)
pečivo 50 g
bílé, čerstvé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
vepřové maso mleté 250 g
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
oregano 1 špetka
sušené
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete.

2

Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.

3

Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku.

4

Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a sladkou omáčku nebo chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.

NĚCO NAVÍC
V rámci zjednodušení můžete použít i kupované mražené masové kuličky (např. v Ikea jsou k dostání za 179Kč/1kg).

Oběd na další den

Chléb pita s masovými kuličkami

1 Připravte o polovinu více masových kuliček (nebo rovnou jednou tolik, zbytek můžete zamrazit) a upečte je na plechu spolu s ostatními. Pak je naplňte do kapes z chleba pita spolu s nakrájenou salátovou okurkou a natrhaným ledovým salátem či další zeleninou podle chuti. Dip připravte ze 150g bílého jogurtu, 1 drceného stroužku česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje a lžíce nasekaného kopru nebo máty. Přenášejte dip odděleně, aby nerozmáčel chleba. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč