Salad in the City

Salad in the City

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3870 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 248 g
Tuky 287 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept na Salad in The City vznikl po příjezdu původní americké majitelky Radosti FX do Čech. Chtěla netradiční salát, který by byl opravdu "fresh and healthy". Její přání se povedlo splnit na výbornou... A ta zálivka!

Suroviny

100 g
skleněné nudle
batáty 3 ks
cca 300g, upečené v celku
rostlinný olej 200 ml
cca, na smažení
ledový salát 8
hlávkový salát 12
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý, na co nejmenší kostičky
římský salát 8
paprika červená 2 ks
na nudličky
koriandr 2 hrst
velké hrsti čerstvého
mrkev 3 ks
nahrubo
Na dresink
arašídy 35 g
pražené, solené
chilli omáčka sladká 60 ml
rýžový ocet 25 ml
hnědý cukr 30 g
slunečnicový olej 70 ml

1 Nejdříve si připravte nudle – do menšího hrnce vlijte olej, rozpalte ho. Nudle rozdělte na 4 díly a postupně je krátce smažte (viz Něco navíc). Vyjměte je a nechte okapat. Všechny salátové listy natrhejte a dejte do mísy, přidejte zázvor a promíchejte.

2 Na dresink dejte do mixéru všechny ingredience a rozmixujte.

3 Upečené batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4 Dresink přilijte do mísy k listovým salátům a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, nahoru dejte strouhanou mrkev, posypte koriandrem a navrch posaďte smažené skleněné nudle. Kolem rozložte papriky a batáty.

NĚCO NAVÍC

Nudle před smažením nenamáčejte ani nevařte. Jen je vybalte z obalu, rozlomte na 4 díly a vložte do horkého oleje. Měla by ho být vyšší vrstva, aby byly nudle téměř ponořené a všechny se rovnoměrně smažily. Během chvilky nabudou na objemu, v hrnci jim stačí chvilička. pak je ihned vytáhněte, měly by zůstat pěkně bílé a neztmavnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit