Aromatický recept šéfkuchaře Noama Daroma vám naprosto učaruje.
Suroviny
Postup
Sušené ovoce dejte do menšího hrnce, přilijte datlový med a sirup či ocet a nechte nabobtnat. Krátce svařte.
Troubu předehřejte na 180°C. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na měsíčky. Cuketu nakrájejte na půlkolečka a cibuli na klínky. Všechno dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření ras el hanout, olej a promíchejte. Připravte si širokou zapékací mísu nebo pekáč a rozložte do něj zeleninu. Doprostřed položte česnek. Přidejte skořici, bobkový list a badyán a dejte péct na 20 minut, aby zelenina změkla. Přisypte cizrnu, přilijte rajčata a zalijte vývarem. Pečte ještě 5 minut.
Sušené ovoce i s nálevem přilijte k zelenině a ještě 5 minut pečte. Hotový kotlík přesuňte do servírovací mísy, posypte opraženými ořechy nebo semínky, bylinkami a sýrem. Podávejte s bulgurem nebo kuskusem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )