Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marocký dýňový kotlík

Marocký dýňový kotlík

4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4886 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 717 g
Tuky 137 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický recept šéfkuchaře Noama Daroma vám naprosto učaruje.

Suroviny

sušené ovoce 150 g
směs
nebo ocet z granátového jablka
dýně 800 g
máslová
cuketa 300 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
koření 1 PL
ras el hanout
palice
skořice 3 svitky
badyán 3 hvězdička
olivový olej 100 ml
cizrna 1 konzerva
400 g
vývar zeleninový 200 ml
Na dokončení
dýňová semínka 1 hrst
nebo vlašské ořechy
koriandr čerstvý 1 hrst
nebo balkánský, rozdrobený
nebo bulgur k podávání

Postup

1

Sušené ovoce dejte do menšího hrnce, přilijte datlový med a sirup či ocet a nechte nabobtnat. Krátce svařte.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na měsíčky. Cuketu nakrájejte na půlkolečka a cibuli na klínky. Všechno dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření ras el hanout, olej a promíchejte. Připravte si širokou zapékací mísu nebo pekáč a rozložte do něj zeleninu. Doprostřed položte česnek. Přidejte skořici, bobkový list a badyán a dejte péct na 20 minut, aby zelenina změkla. Přisypte cizrnu, přilijte rajčata a zalijte vývarem. Pečte ještě 5 minut.

3

Sušené ovoce i s nálevem přilijte k zelenině a ještě 5 minut pečte. Hotový kotlík přesuňte do servírovací mísy, posypte opraženými ořechy nebo semínky, bylinkami a sýrem. Podávejte s bulgurem nebo kuskusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9