
Křupavý Caesar salát s krutony
Do 30 minut
Velmi snadné
Příloha k masu, nebo lehká večeře? Inspirujte se naším výběrem těch nejlepších salátů, které v létě můžete obědvat, svačit i večeřet. Navíc jsou bleskově připravené, takže nestrávíte příliš času v kuchyni. Z našeho výběru si určitě vyberete!
Tento světoznámý salát údajně vytvořil okolo roku 1924 italský přistěhovalec Caesar Cardini, který provozoval restaurace v Mexiku a v Americe. Původní verze salátové zálivky neobsahovala ančovičky, bez kterých si dnes Caesar snad ani nelze představit.
Do tropických veder je ideální tato osvěžující kombinace několika surovin – na plátky nakrájená rajčata, mozzarella, čerstvá bazalka, olivový olej, sůl, pepř a případně balzamikový ocet.
Tradiční řecký salát obsahuje nakrájenou okurku, rajčata, zelené papriky, červenou cibuli, olivy a sýr feta.
Slavný salát pochází z města Nice na Francouzské riviéře. Najdete v něm čerstvá rajčata, natvrdo uvařené vejce, tuňáka a dresink z olivového oleje. Existuje však nespočet variací, do kterých se přidává sezónní zelenina podle jednotlivých ročních období.
Tabouleh je salát pocházející z Libanonu. Obsahuje najemno nakrájenou petrželku, rajčata, cibuli, mátu a bulgur – to vše ochucené směsí olivového oleje a citronové šťávy. Jedná se o výjimečně osvěžující, lehký a zdravý salát.
Zdroje informací: časopis Apetit, Tasty, Eating Well