Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2004/9

2004/9

Recepty z vydání

Lenivé letní těstoviny

Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.

Steak na cibulce

Výborný nápad na party.Dobré i z vepřového nebo z kuřete.

Kukuřičné lívance

Bramboráky trochu jinak

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

Sytý salát je i hlavním chodem. Krůtí maso můžete obměnit kuřecím.

Salát Nicoise

Salát Azurového pobřeží

Rybí balíčky

Lososí filety jsou stálou výbavou mého mrazáku. Když není čas nakoupit, vždy mě zachrání.

Pražský koláč

Býval prostě úžasný, ač z obchodu. A jelikož se nám po něm zastesklo, museli jsme ho upéct a zavzpomínat si...

Ostrá pizza s uzeninou a chilli

Nic rychlejšího než hotová pizza neexistuje – a my víme, jak z ní stvořit domácí

Ossobuco

Sám nevím, jestli je ossobuco lepší téhož dne, nebo ohřívané. Lahodné je v každém případě.

Hráškové 'rizoto'

Klasickým doprovodem k ossobucu je šafránové rizoto. Místo rýže můžete použít i kroupy (spařte je na cedníku horkou...

Zapékaný fenykl s černými olivami

Bulvy fenyklu jsou dnes v prodeji prakticky celoročně. Můj recept je zvláštní v tom, že buclaté řapíky loupu po vlákně...

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.

Šarlota bez pečení

Za piškotovou barikádou

Rizoto pod grilem

Horký sýr, šťavnaté cukety, vláčná rýže

Marmeláda z červené cibule

Tuhle směsku děláme podzim co podzim. Je výborná jako doplněk studených nářezů a sýrů. Používáme ji i jako základ do...

Švestkové čatní s mandlemi

V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je...

Želé ze slív (rynglí)

Želé – to je něco pro milovníky luxusu

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

V obchodě se dívejte po co nejmenších bramborách. Co se týče rajčat, nejlíp chutnají ta přichycená na větvičce –...

Zmrzlý dort z pusinek

Chuť i vzhled dezertu jako by popíraly, že jeho výroba zabere slabou půlhodinu...

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘...

Pasta à la Vito Mollica

Hosté luxusní restauce hotelu Four Seasons jsou nadšením bez sebe z něčeho tak ,obyčejného‘, jako jsou pravé...

Bretaňský koláč far

Vláčný koláč skrývající sušené švestky je prý předchůdcem anglického pudinku: šťavnatý, mlékem a vanilkou vonící...

Pissaladiere

Tenhle úžasný cibulový koláč se způsobem přípravy podobá pizze. Snadno se připravuje a ještě lépe a radostněji se jí

Brambory pečené v soli

V téhle úpravě mají ‚zemáky‘ opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené ve...

Svíčková ve slaném těstě

Kouzlo se solí znovu působí: maso je výjimečně křehké a šťavnaté, přitom ho při pečení nemusíte nijak zvlášť hlídat

Přidat komentář