Recepty s tuňákem
Tuňák se řadí mezi dražší ryby, a to především bavíme-li se o čerstvém mase. Z toho připravíte steak nebo sushi. Oproti tomu tuňák v konzervě je cenově přijatelnější a použijete ho v kuchyni jinak, přesto z něj vykouzlíte řadu dobrot. Konzervovaný tuňák se hodí do pomazánek, quiche nebo třeba salátu.
...
-
Jednou z možností je přimíchat obsah konzervy k uvařeným těstovinám, nakrájené zelenině a vše zalít dresinkem. Rázem vykouzlíte rychlý těstovinový salát s tuňákem, který je plný chuti i bílkovin.
-
Další vděčnou rychlovkou je tuňáková pomazánka, jejíž základní recept tvoří konzervovaný tuňák, kelímek pomazánkového másla nebo lučiny a nakrájená cibulka. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a namažete na čerstvé pečivo.
-
Ideální rybí chuťovkou jsou také tuňákové karbanátky.
-
Nerozlučná dvojku tvoří tuňák a vejce. Ať už je zamícháte do salátu, přidáte na pizzu nebo z nich připravíte sendvič.
Celý popis