Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 699 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 118 g
Tuky 15 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký salát s vláčnými nudlemi je skvělá vegetariánská volba. Může se stát také oblíbencem každého, kdo to rád pikantní.

Suroviny

nudle rýžové 1 bal
fazolky zelené 200 g
čerstvé
malá
jarní cibulka 1 svazek
Na zálivku
rybí omáčka 1 PL
med 1 PL
rýžový ocet 1 PL
rostlinný olej 1 PL
sójová omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
najemno nastrouhaný

Postup

1

V misce smíchejte všechny suroviny na zálivku. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus – někdy stačí zalít je horkou vodou a nechat několik minut stát. Potom nudle propláchněte studenou vodou a slijte.

2

Fazolky zbavte špiček, případně tuhých vláken ve hřbetu a krátce, asi pět minut je povařte v osolené vodě. Slijte a propláchněte studenou vodou, aby zůstaly křehké. Cuketu nakrájejte na proužky co nejpodobnější nudlím.

3

V míse promíchejte nudle, fazolky a cuketu. Podávejte se zálivkou, případně s najemno pokrájenou jarní cibulkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:36
Recept se nachází v č.8/05, str.77