0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinková šarlota

sarlota palacinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinková šarlota

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8014 kcal
Bílkoviny 1007 g
Sacharidy 354 g
Tuky 244 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasmažte kopec palačinek a vytvořte z nich neobvyklý dezert plněný jablky a vanilkovým krémem.

Suroviny

těsto na palačinky (odkaz na recept v postupu)
máslo 3 PL
rozinky 80 g
propláchnuté horkou vodou
calvados 100 ml
mléko 500 ml
vanilkový lusk 1 ks
želatina 7 plátků
žloutek 4 ks
krupicový cukr 150 g
moučkový cukr
na poprášení a plátky jablka na ozdobu

1 Připravte palačinky podle základního receptu.

2 Jablka opláchněte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a poté najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zkaramelizovat třetinu cukru; poté přidejte jablka a rozinky. Zalijte calvadosem, promíchejte dohladka, sejměte ze sporáku a nechte vychladnout.

3 Vanilkový lusk podélně rozřízněte a semínka společně s luskem povařte v mléce. Nechte deset minut stát, aby se propojily chutě. Dejte stranou.

4 Želatinu rozpusťte ve vodě a pořádně rozmíchejte. Žloutky s cukrem našlehejte do husté pěny, přilijte horké (nikoli vařící) vanilkové mléko a směs důkladně promíchejte vařečkou. Přelijte do hrnce, dejte na sporák a na mírném plameni míchejte dokrémova (pozor, směs se již nesmí vařit). Přidejte želatinu a nechte vychladnout. Jakmile začne krém tuhnout, ušlehejte šlehačku a opatrně ji vetřete do krému.
 

5 Dno a stěny středně velké mísy vyložte pečicím papírem a pak i čtyřmi palačinkami. Ostatní palačinky naplňte jablky a vanilkovým krémem, srolujte a vložte do připravené mísy. Na závěr na palačinky zatlačte, aby získaly tvar formy.

6 Dejte na čtyři hodiny vychladit, poté vyklopte z formy, podle chuti poprašte moučkovým cukrem a ozdobte plátkem jablka. Podávejte pokrájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč