Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinková šarlota
sarlota palacinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinková šarlota

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8014 kcal
Bílkoviny 1007 g
Sacharidy 354 g
Tuky 244 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasmažte kopec palačinek a vytvořte z nich neobvyklý dezert plněný jablky a vanilkovým krémem.

Suroviny

těsto na palačinky (odkaz na recept v postupu)
propláchnuté horkou vodou
calvados 100 ml
mléko 500 ml
želatina 7 plátků
na poprášení a plátky jablka na ozdobu

Postup

1

Připravte palačinky podle základního receptu.

2

Jablka opláchněte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a poté najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zkaramelizovat třetinu cukru; poté přidejte jablka a rozinky. Zalijte calvadosem, promíchejte dohladka, sejměte ze sporáku a nechte vychladnout.

3

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a semínka společně s luskem povařte v mléce. Nechte deset minut stát, aby se propojily chutě. Dejte stranou.

4

Želatinu rozpusťte ve vodě a pořádně rozmíchejte. Žloutky s cukrem našlehejte do husté pěny, přilijte horké (nikoli vařící) vanilkové mléko a směs důkladně promíchejte vařečkou. Přelijte do hrnce, dejte na sporák a na mírném plameni míchejte dokrémova (pozor, směs se již nesmí vařit). Přidejte želatinu a nechte vychladnout. Jakmile začne krém tuhnout, ušlehejte šlehačku a opatrně ji vetřete do krému.

5

Dno a stěny středně velké mísy vyložte pečicím papírem a pak i čtyřmi palačinkami. Ostatní palačinky naplňte jablky a vanilkovým krémem, srolujte a vložte do připravené mísy. Na závěr na palačinky zatlačte, aby získaly tvar formy.

6

Dejte na čtyři hodiny vychladit, poté vyklopte z formy, podle chuti poprašte moučkovým cukrem a ozdobte plátkem jablka. Podávejte pokrájené na řezy.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín