Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.
Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)
Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel na cesty aneb Rady a tipy, co s sebou na výlet(20 receptů)
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů)
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů)
Komentáře
Anonym
21.08.2006 22:12
Výborné!
Anonym
14.03.2007 17:59
chutné, no dosť masné
Anonym
31.08.2007 08:07
Apetit 12/04
Anonym
29.11.2008 11:52
Kde je chyba?
Eva Pasková
09.04.2010 14:38
oblíbené