Parmazánové sušenky jsou křupavé, vláčné a příjemně pikantní. Navíc jejich příprava nemůže být jednodušší – upečeno máte za necelou čtvrt hodinu! Ideální jako slané pohoštění k vínu nebo jen tak k večernímu zobání u televize. Recept vyžaduje jen pár základních ingrediencí, které pravděpodobně máte doma. Teď už stačí jen se pustit do pečení a užít si skvělou chuť.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.
Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)
Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )
- Oktoberfest ve vašem obýváku: Jaké pochoutky k pivu si připravit na domácí oslavu?(43 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
Komentáře