Parmazánové sušenky

Parmazánové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Parmazánové sušenky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny Velmi snadné cca 35 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 94 g
Tuky 181 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 120 g
změklé
žloutek 2 ks
parmazán 60 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.

2 Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.) Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Sušenky jsou výborné, jemné a s výraznou chutí...

Anonym

Mne prišli tieto sušienky dosť masné i keď som ich poprekladala savým papierom.. Chuť bola hodne zaujímava, no na mňa dosť masné, no viacerým ľuďom chutili a nevadilo im to ;-))

Anonym

Ačkoli jsem suroviny odvážila přesně dle receptu, těsto se hodně lepilo.

Eva Pasková

Sušenky se sice zdají být poměrně mastné, ale našla jsem fígl, jak na ně - stačí odolat a nechat je aspoň den po upečení odležet. Říkám tomu, že nechávám "dozrát sýr" obsažený v těstu. Vážně to funguje. Před pečením je vždy posypu solí - jsou pak doopravdy vynikající. Pokud se těsto lepí (což se díky parmazánu může stát), pomáhá těsto více podsypat moukou. U nás se tyto sušenky zažily jako Parmazánová srdíčka. Nedám na ně dopustit!

Apetit magazín

Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...
Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý
  • Nakupujeme

Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý

Vánoce už nečíhají jen za dveřmi, útočí na nás ze všech stran. Proto je nejvyšší čas začít nakupovat dárky, abychom nemuseli propadat panice. Že už nevíte, co rodinným příslušníkům nebo přátelům koupit? V takovém případě se...
Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit