0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Parmazánové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné cca 35 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 94 g
Tuky 181 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 120 g
změklé
žloutek 2 ks
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.

2

Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)

3

Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Sušenky jsou výborné, jemné a s výraznou chutí...

Anonym

Mne prišli tieto sušienky dosť masné i keď som ich poprekladala savým papierom.. Chuť bola hodne zaujímava, no na mňa dosť masné, no viacerým ľuďom chutili a nevadilo im to ;-))

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.52

Anonym

Ačkoli jsem suroviny odvážila přesně dle receptu, těsto se hodně lepilo.

Eva Pasková

Sušenky se sice zdají být poměrně mastné, ale našla jsem fígl, jak na ně - stačí odolat a nechat je aspoň den po upečení odležet. Říkám tomu, že nechávám "dozrát sýr" obsažený v těstu. Vážně to funguje. Před pečením je vždy posypu solí - jsou pak doopravdy vynikající. Pokud se těsto lepí (což se díky parmazánu může stát), pomáhá těsto více podsypat moukou. U nás se tyto sušenky zažily jako Parmazánová srdíčka. Nedám na ně dopustit!

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč