0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Parmazánové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné cca 35 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 94 g
Tuky 181 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 120 g
změklé
žloutek 2 ks
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.

2

Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)

3

Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Sušenky jsou výborné, jemné a s výraznou chutí...

Anonym

Mne prišli tieto sušienky dosť masné i keď som ich poprekladala savým papierom.. Chuť bola hodne zaujímava, no na mňa dosť masné, no viacerým ľuďom chutili a nevadilo im to ;-))

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.52

Anonym

Ačkoli jsem suroviny odvážila přesně dle receptu, těsto se hodně lepilo.

Eva Pasková

Sušenky se sice zdají být poměrně mastné, ale našla jsem fígl, jak na ně - stačí odolat a nechat je aspoň den po upečení odležet. Říkám tomu, že nechávám "dozrát sýr" obsažený v těstu. Vážně to funguje. Před pečením je vždy posypu solí - jsou pak doopravdy vynikající. Pokud se těsto lepí (což se díky parmazánu může stát), pomáhá těsto více podsypat moukou. U nás se tyto sušenky zažily jako Parmazánová srdíčka. Nedám na ně dopustit!

Apetit magazín