Šťavnaté maso a bylinky, to je vždy trefa do černého! Jakmile připravíte argentinský hovězí steak, stane se vaše grilovačka legendou.
Suroviny
hovězí roštěnec
1
kg
nízký, vcelku
olivový olej
1
PL
sůl
300
g
pepř
čerstvě drcený
Na chimichurri
petrželka
1
hrst
nasekaná
oregano
1
PL
čerstvé nasekané
rozmarýn
2
ČL
nasekaný
paprika mletá uzená
1
ČL
mletá
chilli sušené
½
ČL
česnek
1
drcený
bobkový list
1
ks
vinný ocet červený
3
PL
olivový olej
3
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.
2
Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.
3
Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )
- Jak na ty nejlepší hovězí steaky, kterým nikdo neodolá plus tip na omáčku z výpeku(25 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
- Nejlepší recepty na vepřové a hovězí maso z grilu: Připravte si dokonalý rostbíf nebo masové koule(24 receptů )