0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Argentinský steak s omáčkou chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2984 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 106 g
Tuky 183 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté maso a bylinky, to je vždy trefa do černého! Jakmile připravíte argentinský hovězí steak, stane se vaše grilovačka legendou.

Suroviny

roštěnec 1 kg
nízký, vcelku
olivový olej 1 PL
sůl 300 g
pepř
čerstvě drcený
Na chimichurri
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 1 PL
čerstvé nasekané
rozmarýn 2 ČL
nasekaný
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
chilli sušené ½ ČL
česnek 1
drcený
bobkový list 1 ks
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

2Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

3 Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...