Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1134 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 106 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté maso a bylinky, to je vždy trefa do černého!

Suroviny

1 kg
hovězí nízký roštěnec v celku
olivový olej 1 PL
sůl 300 g
pepř
čerstvě drcený pepř
Na chimichurri
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 1 PL
nasekané
rozmarýn 2 ČL
nasekaný
1 ČL
mletá uzenaá paprika
chilli sušené 0.5 ČL
česnek 1
drcený
bobkový list 1 ks
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

2 Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

3 Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit