Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Argentinský steak s omáčkou chimichurri
Argentinský steak s omáčkou chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2984 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 106 g
Tuky 183 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté maso a bylinky, to je vždy trefa do černého! Jakmile připravíte argentinský hovězí steak, stane se vaše grilovačka legendou.

Suroviny

nízký, vcelku
olivový olej 1 PL
sůl 300 g
pepř
čerstvě drcený
Na chimichurri
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 1 PL
čerstvé nasekané
rozmarýn 2 ČL
nasekaný
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
chilli sušené ½ ČL
drcený
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

2

Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

3

Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...