Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Šťavnaté maso a bylinky, to je vždy trefa do černého!

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Maso Latinskoamerická

Ingredience

    • 1 kg hovězího nízkého roštěnce, v celku 
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 300 g hrubé soli a čerstvě drcený pepř 

    NA CHIMICHURRI

    • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana 
    • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 1 zarovnaná lžička mleté uzené papriky 
    • 1/2 lžičky drceného sušeného chilli
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 bobkový list
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

Nakrájejte maso na silné plátky a ty ještě rozdělte na medailonky. Napíchejte je naplocho na kovové špízy a potřete olivovým olejem. Rozložte na plech a kompletně zasypte hrubou solí. Dejte na hodinu chladit.

2 Promíchejte přísady na chimichurri a dejte do chladu.

3 Maso vyndejte ze soli a osušte papírovými utěrkami. Opepřete je a na rozpáleném grilu opékejte po každé straně 7 minut, pokud máte rádi středně propečené (lze i déle podle chuti). Podávejte s chimichurri.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizovaný ananas s tequilou

Patatas bravas

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Salsa criolla

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tex-mex vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

10 receptů na grilování v latinském rytmu

16 božských receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář